InfoFoto: mup.gov.rs

Vulin i Rebić u Kragujevcu: "Kriminal nećemo tolerisati, svi će, ma ko oni bili, biti procesuirani" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Četvrtak, 21 01 2021

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kragujevcu da bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Kragujevcu, sa načelnikom uprave i rukovodiocima razgovarao je o rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu i o merama koje treba preduzeti kako bi policija bila još efikasnija.
 
Ministar je istakao da borba protiv opšteg kriminala, kojim su najvećim delom građani pogođeni mora biti svakodnevna i intenzivna.
 
„Policija se mora odlučno suprotstaviti svakom razbojniku, narko-dileru, nasilniku, najsitnijem lopovu. Ne postoji sitno krivično delo, svako onaj ko je naneo zlo našem građaninu, bio on i najsitniji džeparoš, mora biti sankcionisan. To je naš posao, da štitimo građane i očuvamo mir i stabilnost“, istakao je ministar Vulin.   
 
Prema njegovim rečima, borba protiv organizovanog kriminala je borba za budućnost naše zemlje.
 
„Zemlja u kojoj cveta organizovani kriminal je zemlja u kojoj su građani siromašni. Srbija nikada više, kao u nekim ranijim vremenima, neće biti zemlja u kojoj tajkuni i kriminalci imaju uporište i zaštitu u državnim organima. Svi oni koji su se ogrešili o zakon, ma ko oni bili, biće uhapšeni i procesuirani“, naglasio je ministar Vulin.
 
Na sastanku su razmatrani i uslovi rada i opremljenost policijskih uprava, a ministar Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.
 
Po dolasku u Policijsku upravu Kragujevac, ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije.
 

Galerija slika