InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Za 158 stanova konkurisalo 95 mladih naučnika, dodela ključeva sredinom februara

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 10 12 2018

Na konkurs Univerziteta u Kragujevcu za davanje u zakup 158 stanova mladim naučnicima i istraživačima stiglo je 95 prijava, a nadležna komisija bi trebalo da za najkasnije 60 dana objavi rezultate, potvrđeno je portalu InfoKG na kragujevačkom Univerzitetu. Premijerka Ana Brnabić je najavila da će sredinom februara sledeće godine dodeliti prve ključeve stanova mladim naučnicima i istraživačima u Kragujevcu.  

Konkurs Univerziteta u Kragujevcu za davanje u zakup stanova mladim naučnicima i istraživačima okončan je 30. novembra, a za 158 stanova stiglo je 95 prijava. Na kragujevačkom Univerzitetu kažu da je 67 mladih naučnika konkurisalo za jednosobne stanove, 19 za jednoiposobe, a devetoro za trosobne. Stambena komisija najkasnije za 60 dana treba da objavi rezultate konkursa. 

Kragujevac je prvi grad gde počinjemo da delimo stanove za ljude iz prosvete. Sredinom februara sledeće godine dodeljujemo prve ključeve za stanove za mlade naučnike i istraživače”, rekla je premijerka Ana Brnabić. 

S obzirom na to da je na raspolaganju za zakup bilo 158 stanova, a prijavilo se tek 95 mladih naučnika, za sada nema informacija šta će biti sa preostalim stanovima. Čeka se na odluku Univerziteta, koja će verovatno biti doneta po okočnanju kompletne procedure za ovaj konkurs.  

Podsetimo, za mlade naučnike izgrađeno je ukupno 210 stanova, od kojih je 25 odsto za gostujuće profesore i istraživače, i nalaze se u ulici Laze Marinkovića u naselju Stara radnička kolonija. Stanovi su površine od 35, 50 i 70 kvadrata, a zakupnine su znatno niže od tržišnih, uz mogućnost otkupa, na kredit, i do 40 godina. Cena zakupa na mesečnom nivou jednosobnog stana je 66,27 evra, jednoiposobog 94,67 evra, a trosobnog 132,54 evra.