InfoFoto: gorannikolic.net

Za GINISA: Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić uspešno istrčao 77 maratona za 77 dana u Čikagu (FOTO/VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 04 07 2019

Kragujevački paraolimpijac, Goran Nikolić prolaskom kroz kapiju manastira Nova Gračanica u Čikagu uspešno je istrčao 77 maratona za 77 dana, čime je oborio sopstveni rekord, 55 maratona za isto toliko dana, postignut 2016. Sada se čeka na verifikaciju Ginisove knjige rekorda. Ovaj poduhvat je osmišljen u saradnji sa Klubom malog fudbala “Ekonomac”, a u cilju prikupljanja sredstava za završetak izgradnje sportske hale Bogoslovije “Sveti Jovan Zlatousti” u Kragujevcu. 

Nikolić je započeo ovaj nesvakidašnji poduhvat 18. aprila na stazi kod srpskog pravoslavnog manastira Nova Gračanica u Čikagu, pored jezera Third lake. Za 77 dana istrčao je 77 maratona, prelazeći dnevno po 42 kilometra. Atletski poduhvat “77 punih maratona za 77 uzastopnih dana” uspšeno je okončan juče, prolaskom kroz cilj, odnosno kapiju manastira Nova Gračanica. Tokom ovog poduhvata Nikolić je ukupno prešao 3.234 kilometra. 

Kada je reč o humanitarnom karakteru ovog podviga, sva prikupljena sredstva namenjena su završetku izgradnje sportske hale Bogoslovije “Sveti Jovan Zlatousti”, čime će Kragujevac dobiti još jedan moderan sportski objekat, a Srbija prvi takve vrste sa svim sadržajima prilagođenim i potrebama sportista sa invaliditetom. Sve informacije o ovom podvigu i njegovom humanitarnom karakteru možete pronaći na sajtu gorannikolic.net.

Podsetimo, Nikolić, koji ima samo pet odsto očuvanog vida na jednom oku od rođenja, 2016. godine istrčao je 55 maratona za 55 dana.  Međutim, taj rezultat Ginisova kancelarija nije registrovala, zbog složenije (brdsko-planinske) konfiguracije terena. Sada se čeka da li će novi podvig kragujevačkog paraolimpijca Gorana Nikolića “77 maratona za 77 dana”, verivikovati Ginisova kancelarija. 

FOTO: gorannikolic.net

Galerija slika