InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Za projekte u oblastima od javnog interesa milion dinara iz gradske kase

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 16 06 2024

Sredstvima Javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje projekata u oblastima od javnog interesa za Grad u visini od milion dinara ove godine biće podržano 10 udruženja/organizacija, koja su potpisala ugovore sa lokalnom samoupravom.

Sa predstavnicima - nosiocima projekata ugovore je potpisao Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.  

Za finansiranje/sufinansiranje projekata organizacija/zajednica u oblastima od interesa za Grad za ovu, kao i prošlu godinu, iz budžeta je opredeljeno milion dinara. 

Sredstva su ove godine raspodeljena na 10 udruženja, među kojima su Udruženje studenata Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Univerzitetski sportski savez Kragujevca, Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije Kragujevac, Udruženje srpsko-izraelskog prijateljstva, Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije-Podružnica Kragujevac, Udruženje psihologa i studenata psihologije, Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida grada Kragujevca, Omladinska organizacija Šumadije, Centar održivog razvoja – EkoMatoTeka, Udruženje matematičara APT-Obrazovni klub Kragujevac, kazao je Dušan  Aleksić, član Gradskog veća za  obrazovanje koji je istakao različitost projekata ali od značaja za grad.

Inače, na Javni konkurs objavljen 5. aprila stiglo je 13 prijava. Nakon provere dokumentacije nadležna Komisija je procenila i odobrila projekte 10 udruženja.