InfoFoto: kragujevac.rs

Za rekonstrukciju putne infrastrukture u Kragujevcu 660 miliona dinara

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Sreda, 24 07 2019

U rekonstrukciju putne infrastrukture na teritoriji Kragujevca biće uloženo ukupno 660 miliona dinara iz gradske kase, izjavio je za InfoKG član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedeljković. Preduzeće za puteve privodi kraju radove na seoskom području, na kom je sa 260 miliona dinara urađeno više od 19 kilometara puta, a potom sledi sanacija ulica u prigradskim naseljima za koju će biti utrošeno 250 miliona dinara. Upored sa ovim poslovima, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” sa 150 miliona dinara iz gradske kase izvodi radove na revitalizaciji asfalta i saniranju udarnih rupa u gradu. Nedeljković najavljuje da će svi ovi radovi biti okončani u oktobru. 

Preduzeće za puteve Kragujevac krajem maja započelo je sanaciju seoskih putnih pravaca u dužini od 19 kilometara. Do sada su radovi obavljeni u selima Masloševo, Đuriselo, Lužnice, od ponedeljka su otpočeli u Teferiču, Trmbasu i Jabučju, a privode se kraju u Donjim i Gornjim Grbicama. 

Donje Grbice je jedno od većih šumadijskih sela, trinaest kilometara udalјeno je od grada i broji oko 200 domaćinstava, ima veoma karakterističan položaj, jer spaja veća okolna sela i putna infrastruktura je od velikog značaja za bolјi i kvalitetniji život meštana ovog dela Šumadije. U selu Donje Grbice privode se kraju radovi na asfaltiranju puta u dužini od 3,1 kilometar, od Gornjomilanovačkog puta prema selu Donje Grbice, kao i na drugoj deonici, dužine 2,5 kilometara, prema Gornjim Grbicama”, izjavio je Nedeljković.  

Za asaltiranje putnih pravaca na seoskom području iz gradskog budžeta izdvojeno je 260 miliona dinara i radovi bi u potpunosti trebalo da budu okončani u narednih desetak dana.   

Nakon toga, Preduzeće za puteve otpočeće radove na sanaciji ulica u prigradskim naseljima, koje su pretprele veliku štetu tokom obilnih padavina u proteklom periodu. Za te poslove opredeljeno je 250 miliona dinara iz gradske kase. 

Formirane su kosmije koje su obišle više od 160 oštećenh ulica u prigradskim naseljima i sad se odlučuje, po prioritetima, koje će od njih ovim sredstvima biti sanirane”, kaže Nedeljković.  

Uporedo sa obavljanjem ovih poslova, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” izvodi radove na revitalizaciji asfalta i saniranju udarnih rupa u gradu, za šta je iz lokalnog budžeta opredeljeno 150 miliona dinara.