Info

Za samo pet sati prijavilo se MILION građana za 100€

Autor: InfoKG
14:45 | Sreda, 13 05 2020

Za jednokratnu pomoć od 100 evra u prvih pet sati prijavilo se oko milion građana Srbije, objavio je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.  

Svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji od danas mogu da se prijave za pomoć od 100 evra posredstvom sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), a od petka, 15. maja, i preko kol centra čiji će brojevi biti naknadno objavljeni. To je za RTS rekao ministar finansija Siniša Mali i dodao da će prijavljivanje trajati do 5. juna. 

U prvih pet sati preko milion gradjana se prijavilo za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra! Prijave se vrše putem sajta idp.trezor.gov.rs”, napisao je u objavi na Insgramu, Siniša Mali. 

Kada je reč o isplati ove pomoći, u petak, 15. maja, po automatizmu počeće isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, dok će, prema rečima Malog, a za ostale građane će ići sukcesivno.  

"Na svakih pet dana ćemo isplaćivati one koji su se prijavili", rekao je Siniša Mali i napomenuo da nema potrebe da se svi prijavljuju odjednom jer za sve, kako je rekao, ima dovoljno vremena.

Ministar finansija je rekao da je u budžetu za pomoć građanima predviđeno oko 60 milijardi dinara. 

Izvor: RTS