Info

Za studnte pobednike Transevropskog takmičenja u Strazburu svečani prijem na Pravnom fakultetu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 14 11 2019

Za tim Pravnog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, studente i mentora, koji su pobednici Transevropskog takmičenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, priređen je svečani prijem na matičnom fakultetu.

Transevropsko takmičenje pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu je organizovala švedska organizacija Civil Rights Defenders. Titulu najboljih poneli su studnti Pranog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Taj tim čine mentor doc. dr Veljko Turanjanin i studenti Saša Tucaković, Uroš Lazarević, Jelena Stanisavljević, Amina Rovčanin, Dijana Stefanović i Nevena Jovanović.

Oni su na engleskom jeziku predstavili simulaciju postupka kršenja ljudskih prava na primeru Sirije, pa je pored prava, bilo neophodno i dodatno poznavanje trenutne geopolitičke situacije u svetu.

Kragujevčani su pobedili nordijski tim, iako najveći broj izgubljenih presuda za kršenje ljudskih prava ima upravo Srbija pred istim sudom u Strzburu.

Za njih je na Pravnom fakultetu priređen svečani prijem, uz prirustvo predstavnika Ministarstva prosvete, Rektorata, nastavnog kadra, Tužilaštva, sudstva, te njihovih kolega. 

Ovaj uspeh naši pobednici smatraju istorijskim i prekretnicom u daljem razvoju Pravnog fakulteta.
      
Izvor: InfoKG; RTK

Galerija slika