Za žene iz ruralnih područja 48.000 franaka

Nedelja, 11 Mart 2018 13:03Autor: Jovana Mladenović

Objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava u projektu „Unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga“ u ukupnom iznosu od 48.000 švajcarskih franaka. Na konkurs mogu da se prijave žene kojima je pretežna delatnost proizvodnja domaće hrane ili izrada proizvoda starih zanata. 

Konkurs je raspisala Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mogu da se prijave žene kojima je pretežna delatnost proizvodnja domaće hrane ili izrada proizvoda starih zanata. Neophodan uslov je da su vlasnice ili nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno vlasnice registrovane preduzetničke radnje i da žive u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog upravnog okruga.

Finansijska sredstva raspoloživa u okviru ovog projekta iznose 48.000 švajcarskih franaka. Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pojedinačnoj prijavi iznose najviše 2.040 švajcarskih franaka, uz obavezno sufinansiranje od najmanje 15 posto ukupne vrednosti investicije od strane korisnika sredstava.

Prednost imaju kandidati koji su u prethodnom periodu već pohađali obuku za započinjanje sopstvenog posla u organizaciji Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i kandidati do 35 godina starosti.

Javni poziv je otvoren, a krajnji rok za dostavu prijava je 26. mart. Dokumetaciju možete preuzeti na zvaničnom sajtu grada i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Najnovije vesti iz ove kategorije