Info

ZABRANJENE POSETE u kragujevačkom Kliničkom centru

Autor: Branko Vukašinović
14:45 | Ponedeljak, 27 01 2020

U Kliničkom centru Kragujevac od danas su zabranjene posete hospitalizovanim bolesnicima, u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom gripa, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. 

“Ovom odlukom uređuju se mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti i načina njihovog sprovođenja propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i prevencija i suzbijanje bolničkih infekcija propisane Pravilnikom o sprečavanju, ranom otkrivanju i suzbijanju bolničkih infekcija. Pod pojmom mere zaštitu stanovništva, prevencija i suzbijanje bolničkih infekcija, u smislu ove Odluke, podrazumeva se obezbeđivanje sanitarno-tehničkih i higijenskih uslova, kao i sprovođenje sanitarno-higijenskih postupaka pri radu, propisano ponašanje zaposlenih, bolsnika i posetilaca unutar Kliničkog centra Kragujevac”, navodi se u saopštenju kragujevačkog Kliničkog centra. 

Do kada će biti zabrana poseta u kragujevačkom Kliničkom centru na snazi za sada nije poznato. Podsetimo i to da je prošle godine zabrana poseta u ovoj zdravstvenoj ustanovi bila od kraja januara do gotovo kraja aprila.