InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Zakazana 21. sednica SG: Odbornici raspravljaju o budžetu za 2019.

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 14 12 2018

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 21. po redu, zakazana je za četvrtak, 20. decembar, od 9 sati. Najznačajnija tačka dnevnog reda biće odluka o budžetu grada za 2019. godinu, kojim su utvrđeni prihodi i rashodi u iznosu od oko 7,1 milijardu dinara. 

Iz Skupštine grada poručuju da je budžetom za 2019. predviđeno, između ostalog, da za izgradnju novih i održavanje postojećih puteva bude izdvojeno 84 miliona dinara, za razvijanje kanalizacione mreže 33 miliona, obnavlјanje objekata osnovnih škola “Julijana Ćatić” u Čumiću, “19. oktobar” u Maršiću, “Dositej Obradović” i “Milutin i Draginja Todorović” 58 miliona, adaptaciju kuhinje predškolske ustanove 40 miliona, a iznos od 24 miliona dinara planiran je i za izgradnju bunara na seoskom području. 

Po Zakonu o budžetskom sistemu Republike Srbije Skupština grada Kragujevca je u obavezi da do 20. decembra donese budžet za lokalnu samoupravu. U Skupštini grada naglašavaju da je budžet za narednu godinu racionalan i koncipiran na jednakim i realnim prihodima i rashodima, kao i da predviđa dosta investicionog ulaganja.