InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

Zakazana druga redovna sednica SG - Evo šta će biti sa tačkama povučenim sa prethodnog zasedanja

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 18 06 2024

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Ivica Momčilović je, posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, zakazao drugo redovno skupštinsko zasedanje za utorak 25. jun sa početkom u 9 sati.

- Najvažnija tačka druge redovne sednice Skupštine grada Kragujevca je predlog odluke o završnom računu grada Kragujevca za 2023. godinu, koju smo završili sa budžetskim suficitom u iznosu od 247 miliona dinara i očekujemo da se taj trend nastavi i narednih godina. U oblasti prostornog i urbanističkog planiranja na sednici će biti razmatrani i predlozi planova detaljne regulacije za lokaciju u Kormanu i Servis 2. Jedan je iniciralo Preduzeće za puteve Kragujevac, sa namerom da se njihov kamenolom zatvori i rekultiviše, kako bi prema rečima predsednika Skupštine, na toj lokaciji razvijali mini industrisjku zonu, a što je i u intersu grada Kragujevca. Usvajanjem plana detaljne regulacije za Servis 2, stvaraju se planski osnovi za realizaciju ideje stvaranja carinskog terminala, ali se i otvara mogućnost za druge sadržaje u skladu sa potrebama grada Kragujevca, objasnio je Momčilović.

Na dnevnom redu drugog redovnog skupštinskog zasedanja 25. juna, pored ostalih, naći će se i tačke dnevnog reda koje su povučene na prethodnoj sednici, a tiču se finansijskih planova, izmena statuta ustanova kulture, predškolskih ustanova, pojedinih privrednih društava kao i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac.
 
- Tačke koje su predlagači odluka povukli sa dnevnog reda prvog redovnog zasedanja gradskog parlamenta nisu poremetile funkcionisanje Grada, a odnose se, pored ostalog na predloge izmena i dopuna već postojećeh odluka iz komunalne oblasti, davanja saglasnosti na izmene statuta predškolskih ustanova, prihvatanje godišnjih izveštaja. Ove tačke na dnevnom redu će se naći kada predlagači po stepenu prioriteta predloge odluka budu uputili Skupštini grada Kragujevca na razmatranje i odlučivanje, to može biti već na narednoj ili na nekoj od sledećih, izjavio je za InfoKG Ivica Momčilović.