InfoFoto: kragujevac.rs

Zakazana sednica SG: Odbornici o novom stadionu “Čika Dača”, Severnoj obilaznici, aerodromu “MIND Kragujevac”…

Autor: InfoKG
15:45 | Petak, 10 09 2021

Redovna sednica Skupštine grada, 10. po redu, zakazana je za petak, 17. septembra. Među najznačajnijim tačkama dnevnog reda biće one koje se odnose na izgradnju novog stadiona “Čika Dača” i Severne obilaznice, kao i o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Kragujevca u nazivu aerodroma “MIND Kragujevac”. 

Za predstojeću sednicu smo predvideli obiman dnevni red od 17 tačaka. Među najznačajnijim tačkama su planska dokumenta, među kojima su i Izmene i dopune Plana generalne regulacije naselja „Vašarište“, kojim ćemo stvoriti zakonske uslove da se izgradi fudbalski stadion „Čika Dača“ po svim UEFA standardima. To je nešto što smo najavljivali pre godinu dana i što je jako bitno, ako uzmemo u obzir da FK „Radnički“ sada igra u Linglong Superligi Srbije, kao i da taj klub zaista dobro posluje i ostvaruje dobre rezultate, te da se ravnopravno nosi sa svim timovima lige i da je pred tim klubom budućnost”, kazao je predsednik Skupštimne grada Miroslav Petrašinović.

U cilju realizacije Projekta izgradnje Severne obilaznice koji je Vlada Republike Srbije proglasila prioritetnim i od velikog značaja za našu zemlju, razmatraće se još jedan planski strateški dokument koji će omogućiti da se preduzmu sve potrebne mere i aktivnosti.

Na ovoj sednici biće doneta odluku o upotrebi naziva grada Kragujevca u nazivu jednog privrednog društva – u pitanju je aerodrom „MIND Kragujevac“. Opširnije ovde: Kragujevac dobija AERODROM.

Jedna od tačaka dnevnog reda su i Izmene finansijskih planova i planova poslovanja javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad. U tom smislu, radiće se Izmena plana JKP „ Vodovod i kanalizacija“, na način da će to preduzeće do kraja ove godine morati da završi radove na kanalizacionoj mreži u dužini od deset hiljada metara. Reč je o potpuno novoj kanalizacionoj mreži u okviru velikog Projekta Vlade Republike Srbije „Čista Srbija“.

Na ovoj sednici razmatraće se i odluke nadzornih odbora o raspodeli dobiti javno-komunalnih preduzeća koja su prethodne godine ostvarila dobit, a odbornici će dobiti tromesečni izveštaj o radu javno-komunalnih preduzeća, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Pored otežane epidemiološke situacije, izvršenje budžeta je za prvih šest meseci jako dobro. Na prihodovanoj strani mi smo na nekih 42,55 posto predviđenih prihoda, a na rashodovnoj strani smo na 42,35 posto, tako da su nam u prvih šest meseci gotovo u procenat ujednačeni prihodi  i rashodi koje smo planirali budžetom za ovu fiskalnu 2021. godinu”, pojasnio je predsednik Skupštine grada.