InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Zakazana sednica SG: Odbornici o završnom računu za 2017.

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 08 06 2018

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 17. po redu, zakazana je za petak, 15. jun, od 9 sati. Najznačajnija tačka dnevnog reda biće usvajanje Predloga odluke o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu.

Po Zakonu o budžetskom sistemu Republike Srbije kao Skupština jedinice lokalne samouprave u obavezi smo da do 15. juna usvojimo završni račun i dostavimo ga nadležnim organima. Završni račun smo dobili od strane Gradskog veća kao ovlašćenog predlagača u zakonski predviđenim rokovima i na sednici koja će se održati 15. juna odbornici će o tome diskutovati. Ostvaren je budžet u procentu od 75 odsto što se može smatrati kao jako uspešno ostvarivanje budžeta, odnosno prihoda koji su bili predviđeni budžetom”, izjavio je predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović. 

Odbornici gradskog parlamenta razmatraće i predloge odluka o izradi plana detalјne regulacije OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ i planova generalne regulacije “Radna zona Kragujevac i zona poslovanja“- celina Korman polјe, naselјa Stanovo, Petrovačka magistrala i naselјe Teferič.

Na sednici će se naći i odluke o promeni Statuta JKP “Čistoća“, koje je sada promenilo naziv u “Šumadija Kragujevac“, a čija se nadležnost proširuje.

Lokalni parlament će razmatrati i Statut o izmenama i dopuni Spomen parka “Kragujevački oktobar“, a tiče se sistematizacije radnih mesta i dobijanja nove nadležnosti ove ustanove - snimanja i emitovanja filmova. Odlučivaće se i o otpisu, odnosno konverziji potraživanja grada Kragujevca prema Saobraćajnom preduzeću Lasta i privrednom društvo Politika.