InfoFoto: kragujevac.rs

Zakazana sednica SG: Odbornici raspravljaju o budžetu za 2021.

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 09 12 2020

Redovna sednica Skupštine grada, četvrta po redu, biće održana u sredu, 16. decembra, od 9 sati u amfiteatru Pravnog fakulteta. Odbornici će, između ostalog, raspravljati o predlogu odluke o bdužetu grada Kragujevca za 2021. godinu.  

Planirani prihodi i primanja, kao i rashodi i izdaci budžeta grada za narednu godinu iznose 9.267.000.000 dinara. Budžet je planiran tako da u većem delu 2021. godine predviđa regularno poslovanje i aktivnosti svih privrednih subjekata i javnih preduzeća. Javna rasprava o Nacrtu budžeta  grada Kragujevca za  2021. godinu organizovana je periodu od 24. novembra do 2. decembra, a  mogućnost učešća u kreiranju ovog dokumenta tokom procesa javne rasprave imale su sve zainteresovane institucije, organizacije i građani. U svakom slučaju budžet je razvojni, što znači da su u dobrom delu zastupljene investicije čiji se spisak u svim oblastima zatvara na skoro dve milijarde dinara”, zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Mladenović.

Na sednici će se raspravljati i o predlogu kadrovskog plana zaposlenih u Gradskim upravama i stručnim službama grada Kragujevca za 2021. 

Odbornici će razmatrati predloge odluka o izmeni i dopuni odluke o socijalnoj zaštiti grada Kragujevca i o davanju saglasnosti na odluku o donođenju Statuta Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”.  

Na dnevnom redu biće i predlog rešenja na davanje saglasnosti na akte o cenovnicima komunalnih usluga i to za javno komunalna preduzeća “Šumadija” i “Vodovod i kanalizacija”. 

To su nepopularne odluke, ali mi ne bežimo od istine i stvarnosti koja je takva kakva jeste. Trudimo se da uradimo najbolje za grad, da bude čist, da građani budu zadovoljni. Mislimo da je dosta toga urađeno ali za neki dalji, još bolji rad potrebno je da i taj deo finansijskih sredstava obezbedimo na takav način”, rekao je Mladenović. 

Na sednici će se razmatrati i predlozi rešenja o saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama odluka o vršenju osnivačkih prava  nad sporstkim privrednim društvima “FK Radnički 1923” i “Radnički” d.o.o. Kragujevac kao i odluka o preuzimanju i vršenju osnivačkih prava nad Ženskim fudbalskim klubom Radnički 1923 d.o.o.