InfoFoto: kragujevac.rs

Zakazana sednica SG: Odbornici raspravljaju o rebalansu budžeta za 2018.

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Petak, 16 03 2018

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 15. po redu, zakazana je za petak, 23. mart, od 9 sati. Odbornici će, između ostalog, raspravljati o rebalansu budžeta za 2018. i izmeni odluke o programu podrške za vantelesnu oplodnju. Očekuje se da kroz dopunu materijala stigne i predlog za imenovanje novog člana Gradskog veća.

Prema rečima predsednika lokalnog parlamenta, Miroslava Petrašinovića, razlog za rebalans budžeta za 2018. jeste odluka o kratkoročnom i dugoročnom zaduženju grada za finansiranje kapitalnih investicija i deficita tekuće likvidnosti, koja je doneta na prošloj sednici Skupštine grada 23. februara.

Odbornici će razmatrati i izmenu odluke o programu podrške za vantelesnu oplodnju, kojom je predviđeno povećavanje starosne granice za žene u momentu podnošenja zahteva sa 44 na 45 godina.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o konverziji potraživanja grada Kragujevca u trajni ulog u kapitalu Saobraćajnog preduzeća “Lasta“ ad Beograd. Odluka je proceduralnog karaktera, koju smo u obavezi da donesemo jer je zasnovana na uredbi Vlade Republike Srbije i na taj način stvorimo uslove za sprovođenje postupka privatizacije tih privrednih subjekata”, kaže Petrašinović.

Očekuje se da kroz dopunu materijala u ponedelјak stigne i predlog za imenovanje novog člana Gradskog veća. Ko je novi član Gradskog veća pročitajte ovde: Gradsko veće dobija člana za informacione tehnologije, eUpravu i smart city, UKIDA se resor za FINANSIJE.