Zakupci u Plazi žele da privremeno zatvore objekte, rukovodstvo dozvoljava samo skraćenje radnog vremena

Utorak, 17 Mart 2020 14:00Autor: Jovana Mladenović

Zbog proglašenja vanrednog stanja i usled generano smanjenog kretanja ljudi već nekoliko dana unazad, osetno je pala posećenost Šoping centra Plaza, te je ne mali broj zakupaca želeo da privremeno obustavi rad. Rukovodstvo Plaze, međutim, donelo je odluku da se samo može skratiti radno vreme - do 18 časova. Za portal InfoKG direktor Plaze objašnjava kakva je aktuelna poslovna klima i šta se preduzima da bi se postupalo u skladu sa preporukama koje se tiču sprečavanja širenja COVID 19 virusa.

Posećenost Plaze osetno je opala u proteklim danima, a naročito od proglašenja vanrednog stanja. Brojkama se ne može izraziti, ali "golim okom" je vidno da su ugostiteljski objekti, igraonice, butici gotovo prazni, što je i razumljivo u situaciji kada su najstrože preporuke da se ne izlazi bez preke potebe i ne zna se koliko će vanredno stanje da potraje. 

Ono što je zanimljivo je upravo pristiglo obaveštenje od strane Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopa da će on do daljnjeg biti zatvoren, pa u ovom trenutku ostaje nejasno kako bioskop može, a zakupci ostalih objekata ne mogu da obustave rad.

Zakupce objekata u Plazi ova situacija papreno košta, njihovi zaposleni su u strahu, pa je ne mali broj njih od rukovodstva šoping centra tražio mogućnost da do daljnjeg obustavi rad. To je i u izjavi za naš portal potvrdio direktor Plaze Nemanja Savčić. Međutim, obavešteni su da je direktor u saradnji sa vlasnikom Plaze doneo odluku da objekti po svom izboru mogu samo da skrate radno vreme do 18 časova.

"Pratimo i poštujemo preporuke Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave i donosimo odluke u skladu sa njima. Ne mali broj zakupaca tražio je da privremeno zatvori objekte. Promet je osetno opao, to im stvara dodatne troškove, a zaposleni su izloženi riziku. U susret im izlazimo tako što smo doneli odluku da mogu da skrate radno vreme do 18 časova", objašnjava Savčić.

On naglašava i da su u Plazi preduzete sve moguće mere u pogledu dezinfekcije površina, pojačane higijene, učestalosti čićenja i da će, ako ne danas, onda već sutra biti postavljeni i dispanzeri za čišćenje ruku posetilaca.

Najnovije vesti iz ove kategorije