InfoFoto: kragujevac.rs

Zamenjena stolarija u školi u Velikim Pčelicama

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 16 09 2021

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Velikim Pčelicama završeni su radovi na zameni stolarije. Stolarija je zamenjena i u drugim izdvojenim odeljenjima, kao i u samoj matičnoj školi. Radove finansira Ministarstvo prosvete, a ukupna vrednost iznosi devet miliona dinara. 

S obzirom na to da u ovom selu ima mnogo dece, lokalna samouprava planirana da jednu od učionica uredi i opremi, jer postoji zahtev roditelja da se ovde oformi mešovita vrtićka grupa. 

Sredstva smo obezbedili iz Projekta „Inkluzija dece u predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, koji finansira Ministarstvo prosvete. Iz tog Projekta biće izdvojeno 2,25 miliona dinara za uređenje prostorija za decu predškolskog uzrasta u školama u seoskim i prigradskim sredinama. Nakon toga, uradićemo podove, sredićemo školsko dvorište, tako da će ovo biti jedna od najlepših seoskih škola na teritoriji grada Kragujevca. Inače, ova škola je takođe planirana i za nastavu u prirodi, kako bi u letnjem periodu đaci iz grada ovde dolazili na jednodnevnu rekreativnu nastavu”, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić prilikom obilaska škole u Velikim Pčelicama. 

U ovoj četvorogodišnjoj školi, koju pohađa 18 đaka, kažu da je od velikog značaja za njih to što je zamenjena stolarija. 

Svake godine imamo sve veći broj dece. Znači nam mnogo sve što je urađeno u poslednjih šest godina, jer su nam stvoreni bolji uslovi za rad. Tome su doprineli Grad, direktorka škole, ali i lokalno stanovništvo. Svi smo se udružili da školu vratimo u nekadašnje stanje kada je ovde bilo 500 đaka”, rekao je učitelj Ivan Simović.

Iz lokalne samouprave poručuju da je u ovoj godini planirana zamena stolarije i u OŠ “Jovan Popović” i OŠ “Treći kragujevački bataljon“. Očekuje se da u narednih nekoliko dana otpočnu radovi na betoniranju dvorišta škole u Stragarima, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno četiri miliona dinara. 

Kada je reč o rekonstrukcija škole u Ramaći, iz lokalne samouprave kažu da ona zavisi od rezultata ispitivanja tla koje je uradio nadležni Institut.