Info

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje traže od Vučića da im sačuva direktora

Autor: Branko Vukašinović
16:42 | Ponedeljak, 25 05 2020

Zaposleni u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje ne daju da se smeni aktuelni direktor ove ustanove dr Dragan Vasiljević i traže sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Oni žele da predsednika Vlade Republike Srbije, koja je osnivač ovdašnjeg Instituta, upoznaju sa problemom oko izbora novog direktora i smatraju da je Vučić jedini merodavan da donese valjanu odluku.

Problem je nastao jer direktor kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, Dragan Vasiljević, nije ponovo izabran na tu funkciju na sednici Upravnog odbora, održanoj 17. januara, iako je bio jedini kandidat na konkursu, ispunjava sve tražene uslove i ima podršku kolektiva. O tome više možete pročitati ovde: Za koga je Vasiljević nepodoban da vodi Institut za javno zdravlje?

Predsednica sindikata Jelena Hadžić Radisavljević izjavila je da će zaposleni učinit sve zakonom dozvoljene radnje kako bi zaštitili Institut.

S obzirom na to da Vasiljeviću ističe mandat 28. februara, zaposleni naglašavaju da neće dozvoliti da u svojstvu vršioca dužnosti, po političkoj liniji, bude postavljen drugi direktor.

Podršku Vasiljeviću da ostane na čelu Instituta za javno zdravlje potpisao je 131 od 135 zaposlenih. 

IZJZ zaposleni 01