Info

Zaseda lokalni parlament: Odbornici o Statutu grada Kragujevca

Autor: Jovana Mladenović
09:15 | Utorak, 04 09 2018

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 19. po redu, održava se danas. Najznačajnija tačka dnevnog reda je formiranje komisije za izradu Statuta grada Kragujevca u skladu sa izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja odbornici gradskog parlamenta razmatraju Predlog plana generalne regulacije naselјa Košutnjački, vis čiji su cilјevi održivi razvoj ovog dela grada, unapređenje saobraćajnih tokova, podizanje nivoa infrastrukturne opremlјenosti radi aktiviranja njegovog potencijala. 

Razmatra se i Predlog odluke o obezbeđivanju javnog osvetlјenja kojom je definisano snabdevanje električnom energijom za javno osvetlјenje, postupanje u slučaju neplaniranih prekida u isporuci električne energije kao i održavanje javnog osvetlјenja.

Pred odbornicima su i odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Komisije za planove, o davanju saglasnosti na Statut o izmenama Statuta Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, kao i Izveštaj o poslovanju Javnog stambenog preduzeća “Kragujevac“ za 2017. i Odluka o raspodeli dobiti ovog javnog preduzeća.