Info

Zaštita od požara: Održan trening Specijalizovane jedinice civilne zaštite (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 09 05 2019

Trening Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zaštitu od požara održan je danas na poligonu vatrogasne čete u krugu kompleksa "Zastava". To je samo jedna od 11 specijalizovanih jedinica civilne zaštite, koje ukupno broje čak 650 pripadnika, koliko je na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga formirano Sektor za vanredne situacije, a za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici specijalizovane jedinice civilne zaštite za zaštitu od požara, njih 47, prošli su danas osnovnu obuku. "To je trening na kome su vežbali na svim spravama i opremi kojima raspolaže Uprava za vanredne situacije Kragujevac, a koje se u tu svrhu mogu iskoristiti", objasnio je u izjavi za InfoKG načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, potpukovnik policije, Zoran Kočović. 

Pripadnici jedinice civilne zaštite pozivaju se kao ispomoć profesionalnom sastavu Uprave za vanredne situacije, kada je to neophodno u vanrednim situacijama ili događajima. Zajedničkim naporom spašavaju ljudske živote, materijalna i kulturna dobra. 

Načelnik Kočović konstatuje da je Sektor za vanredne situacije sa specijalizovanim jedinicama i lokalnom samoupravom spreman da odgovori na sve zadatke u njihovoj nadležnosti.

Galerija slika