Info

Završen novi pogon kompanije Yanfeng, posao za još 500 radnika

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 08 04 2021

Novi poslovni pogon Janfenga, drugi objekat holandske kompanije CTP invest za potrebe kineske kompanije, završen je, a primopredaja je planirana za 5. maj. U novoizgrađenom pogonu u toku je postavljanje mašina i opreme. Najavljeno je da će na ovaj način biti otvoreno još 500 novih radnih mesta.

U novoizgrađenom pogonu u toku je postavljanje mašina i opreme, a zvanična primopredaja između CTP–a i Janfenga planirana je za 5. maj.

Novih prostor zauzima 28.500 kvadrata.

U konačnoj fazi to je više od 1000 zaposlenih u Janfengu, odnosno 500 novih radnih mesta u ovoj fabrici. 

- Prva investicija u koju je CTP u Kragujevcu uložio 18 miliona evra za potrebe Janfenga realizovana je 2019. godine. Ovo je drugi objekat za istog partnera površine 28.500 kvadratnih metara, od čega je oko 4000 kvadrata kancelarijskog prostora, rekao je Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP invest Srbija prilikom obilaska pogona.

U objekat i u zemljište CTP je uložio oko 19 miliona evra, ne računajući dodatnu investiciju Janfenga u iznosu od 20 miliona evra za opremanje pogona. 

- Ovo je za nas vrlo izazovan projekat koji je, kako tehnološki tako i u svim drugim elementima, uspešno realizovan. Izgradnja je, podsetio je Đuriček počela 5. septembra prošle godine, a primopredaja objekta sa Janfengom planirana je već za mesec dana, tačnije 5. maja.

Ovo je inače četvrti zajednički projekat CTP–a i Janfenga, od kojih je jedan realizovan u Češkoj, a tri u Srbiji. 

Čitajte i: U tri nove fabrike u Kragujevcu 800 radnih mesta