InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Završeni grubi građevinski radovi na Dečjem odmaralištu na Bešnjaji (FOTO)

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 17 05 2024

Građevinski radovi započeti prošle godine na izgradnji novog Dečijeg odmarališta „Bogdan Milanović“ na Bešnjaji privode se kraju. Kragujevačka deca tokom sledeće godine dobiće odmaralište po najnovijim standardima. 

Slavoljub Milanović je istakao da je projekat u toku gradnje menjan i da se sada objekat prostire na 1.850 kvadrata. 

Urađen je po najnovijim standardima, tri puta je veći od starog, imaće zatvoren bazen, svaka soba ima svoju terasu i kupatilo. Samo da vidim kad prvi klinci protrče ovim proplancima, projure hodnicima odmarališta i naprave prvu žurku u diksoteci. I to je to, moja misija je ispunjena”, kazao je Milanović.  

Grubi građevinski radovi na odmaralištu, koje je finansirao Slavoljub Milanović, privode se kraju, a ostale radove koji podrazumevaju kompletan završetak objekta obaveza su grada Kragujevca.

Izgradnjom bunara imaćemo dovoljan kapacitet vode da bi odmaralište funkcionisalo i zadovoljilo potrebe protivpožarne zaštite, jer je Grad u obavezi da zvrši ceo sistem vodosnabdevanja koje će raditi JKP „Vodovod i kanalizacija“. Odmaralištem će upravljati grad Kragujevac. Kada je završetak radova u pitanju u ugovoru nije naveden rok, ali zbog samih postupaka javnih nabavki nije realno da objekat završimo pre marta ili juna sledeće godine, što zavisi i od vremenskih uslova”, rekao je zamenik gradonačelnika, Dejan Ružić.  

Prema rečima gradonačelnika Nikole Dašića, ukupna investicija i zajedničko ulaganje je 130 miliona dinara. Skoro polovinu je obezbedio donator Slavoljub Milanović, a drugu polovinu će finasirati Grad

Veliko mi je zadovoljstvo i jako sam ponosan što je objekat završen do krova jer će grad Kragujevac, a pre svega deca imati jedno novo i lepo uređeno odmaralište na Bešnjaji. U skladu sa potpisanim ugovorom i kada donator Slavoljub Milanović završi svoj deo posla, Grad će krenuti u raspisivanje javnih nabavki i svega što je potrebno da bi se projekat sproveo do kraja”, istakao je Dašić i naglasio da se planira i asfaltiranje puta do samog odmarališta.

Galerija slika