InfoFoto: kragujevac.rs i JKP Šumadija

Završeni radovi u Sićkovoj ulici u Baljkovcu (FOTO)

Autor: InfoKG
16:00 | Ponedeljak, 07 06 2021

Revitalizacija dela ulice Milivoja Bankovića Sićka u Baljkovcu danas je završena. Vrednost radova koje je izvelo Javno komunalno preduzeće “Šumadija” iznosi 5,2 miliona dinara, a novac je obezbedila lokalna samouprava.

Kao i sve druge saobraćajnice u Kragujevcu i ova je neophodna, najviše za stanovnike Baljkovca i Beloševca. Vreme nas je poslužilo da se radovi izvedu kako treba. Za ovu saobraćajnicu utrošeno je oko 500 tona asfaltne mase”, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

U ulici Milivoja Bankovića Sićka u Baljkovcu izvodi danas su završeni radovi na deonici od Osnovne škole “Dragiša Luković Španac“ do autobuske okretnice.  

Rađena je zamena asfaltnih površina koje su deformisane i koje su u velikoj meri ugrožavale bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ova deonica je veoma bitna zbog funkcionisanja autobuskog prevoza linije broj 17,  siguran sam da će građani biti zadovoljni onim što smo u prethodnom periodu na teritoriji ove mesne zajednice uradili”, kaže direktor JKP Šumadija Nemanja Dimitrijević. 

Iz lokalne samouprave najavljuju da nastavljaju da asfaltiraju i saniraju saobraćajnice po okolnim, prigradskim naseljima. Dodaju da je namera da se ove godine urade ulice koje nisu obuhvaćene programom zamene ili dogradnje kišne i vodovodne kanalizacije, koja će biti realizovan sledeće godine.

Galerija slika