Info

Završni radovi na saobraćajnici u ulici Košutnjački vis, najavljene investicije u gradske ulice (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Petak, 19 08 2022

Asfaltiranje nove saobraćajnice u ulici Košutnjački vis, koja povezuje naselje Košutnjak sa gradom i predstavlja nastavak Južne obilaznice oko Kragujevca, u završnoj je fazi.

Dužina deonice je 2.032 metra, a vrednost investicije je 108,8 miliona dinara. Profil puta je dve saobraćajne trake po tri metra, i pešačkim stazama sa obe strane od po 1,6 metara.

Ova ulica je značajna pre svega za njene žitelje, ali i kao tranzitni pravac ka Ilićevu.

- Ona će povezati ovaj deo grada i Ilićevo sa Južnom obilaznicom, a odatle pravo do auto puta. Zato nam je ona bila važna i zato smo ovoliko energije uložili u njeno asfaltiranje, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović pri obilasku radova.

Pored ove ulice, u prethodne dve godine, podsetio je Momčilović, urađen je čitav niz drugih među kojima su ulice dr Živka Topalovića, Bate Radakovića, Sarajevska, Martina Bage, tako da je ovde završen ceo ciklus asfaltiranja koji je postavljen kao prioritet pre par godina. 

- Ostala je samo još ulica Kadinjača, koja je takođe komplikovana za izvođenje i jako skupa. Procenjena vrednost radova je preko milion evra, ali sa svim imovinskim i drugim problemima koji je prate rešeni smo da je završimo, makar parcijalno. Radićemo u etapama i spajati taj prsten sa drugim asfaltiranim ulicama, a kada nju budemo završili s ponosom mogu da kažem da će građani u ovom delu Kragujevca imati apsolutno iste uslove kao i u centru grada, istakao je Momčilović. 

- Ono što sada sledi i što je naš prioritet jesu investicije u gradske ulice. Projekat „Čista Srbija“ teče po planu i sada ulazimo u fazu rekonstrukcije kanalizacione mreže u gradskom jezgru. To naravno ne znači da ćemo stati sa investiranjem u prigradske ulice, već ćemo sve to raditi paralelno, obećava Momčilović.

Prema rečima Ljubiše Živkovića, direktora PZP Kragujevac, radovi su se odužili zbog problema sa imovinom, ali i sa izmeštanjem stubova za električnu energiju i javno osvetljenje, što nije bio predmet ugovora. Prošle nedelje, uz saglasnost Elektrošumadije, završeno je izmeštanje tih stubova i stvoreni su uslovi da se radovi privedu kraju. Nakon što se uradi završni sloj na preostaloj deonici, ostaje da se u toku sledeće nedelje uradi horizontalna i vertikalna signalizacija i da se ulica Košutnjački vis stavi u funkciju.

Galerija slika