InfoFoto: Pexels - Ilustracija

Zbog legla lisica, deca iz vrtića „Autić“ mesec dana ne izlaze u dvorište

Autor: InfoKG
08:00 | Utorak, 06 06 2023

Deca u vrtiću „Autić“ predškolske ustanove „Nada Naumović“, koji radi u okviru Fijatove fabrike, već mesec dana ne izlaze u dvorište. Kako kažu roditelji, razlog je leglo lisica u zapuštenom koritu Lepenice, tik uz obdanište, piše Glas Šumadije.

Lisice su na nekoliko mesta probile žičanu ogradu kruga fabrike i ulaze u dvorište gde je dečiji park a toliko su se pripitomile da se ni ne plaše dece. Vaspitačice PU „Nada Naumović“ sa razlogom su prekinule do daljnjeg da izvode decu napolje dok se problem ne reši, jer ne žele da rizikuju, kažu roditelji.

Opasnost ne preti samo od lisica. U nedelju su radnici primetili leglo od četiri-pet zmija.

Kompanija Fijat je, obavestila sve relevantne javne službe za koje misle da mogu da utiču na rešavanje ovog problema, ali ni od koga nisu dobili odgovor. Radnici kompanije su zakrpili sva mesta na ogradi, koju su lisice probile kako bi se eventualno sprečio njihov ulazak, ali u Ustanovi „Nada Numović“ ne žele da rizikuju i izlože decu opasnosti.

U pravnoj službi te predškolske ustanove kažu da su se, na osnovu prijave rukovodioca vrtića „Autić“ koji se nalazi pri kompaniji FCA Srbija da se u dvorištu vrtića pojavljuje lisica, usmenim i pisanim putem obratili Policijskoj upravi Kragujevac, Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju, Inspekciji zaštite životne sredine, Šumarskoj i lovnoj inspekciji, Lovačkom udruženje Šumadija i ZOO Higijeni

Do rešenja ove situacije, kolektiv vrtića „Autić“ izradio je raspored korišćenja dvorišta kako bi se deci omogućio bezbedan boravak napolju, kažu u pravnoj službi PU „Nada Naumović“.

Izvor: Glas Šumadije