Info

Zbog MITA uhapšeni radnica Poreske uprave i pomagač: Tražila novac od vlasnika objekta u kome je vršila kontolu

Autor: Jovana Mladenović
10:47 | Sreda, 07 08 2019

I. J.(1973), zaposlena u kragujevačkoj filijali Poreske uprave, uhapšena je pod sumnjom da je primala mito, a slobode je lišen i N. D. (1989) kao pomagač u tom krivičnom delu. Od vlasnika ugostiteljskog objekta tražila je da uplati 25.000 dinara na tekući račun N. D. koji joj je stavljen na raspolaganje, kako bi donela dopunski zapisnik o poreskoj kontroli kojim bi opravdala ranije utvrđene nepravilnosti u poslovanju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su I. J. zbog postojanja osnova sumnje je izvršila krivično delo primanje mita i  N. D. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u pomaganju.

Sumnja se da je I. J., zaposlena u kragujevačkoj filijali Poreske uprave, od vlasnika jednog ugostiteljskog objekta sa teritorije Čajetine zahtevala da uplati 25.000 dinara na tekući račun N. D. koji joj je prethodno stavio svoj račun na raspolaganje. Ona je novac zahtevala kako bi donela dopunski zapisnik o poreskoj kontroli kojim bi opravdala ranije utvrđene nepravilnosti u poslovanju ovog ugostiteljskog objekta u kome je inače vršila kontrolu.

Na ovaj način I. J. je pribavila imovinsku korist u iznosu od 25.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.