InfoFoto: Printscreen - RTS

Zlatnom medaljom Vučić odlikovao i glavnu sestru KC Kragujevac Vesnu Kazaković: Ovo je priznanje za sve moje kolege

Autor: Branko Vukašinović
12:45 | Utorak, 16 02 2021

Glavnu sestru kragujevačkog Kliničkog centra Vesnu Kazaković odlikovano je predsednik Aleksandar Vučić na svečanosti u Palati Srbije i to zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti COVID-19. Kazaković je za InfoKG izjavila da je ovo odlikovanje za sve njene kolege u Kliničkom centru Kragujevac i priznanje za njihov trud i istrajnost u borbi sa Korona virusom. 

Povodom obeležavanja Dana državnosti, Sretenja, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić juče je u Palati Srbije uručio 170 odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Među odlikovanima su dvoje Kragujevčana. Pored doktora Bore Evrtova koji je posthumno odlikovan, zlatnu medalju je dobila i glavna sestra kragujevačkog Kliničkog centra Vesna Kazaković za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti COVID-19.  

Iskreno, ovo je za mene najveća čast koju sam mogla da doživim u svojoj karijeri. Samo odlikovanje nije lično moje, nego i svih mojih kolega zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac za njihov trud i angažman kako u lečenju kovid, tako i ostalih pacijenata. Zapravo, volja i upornost svih mojih kolega da istrajemo u celoj ovoj priči dali su rezultate. Odlikovanje pokazuje i prave vrednosti Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac u zdravstvenom sistemu Srbije. Ponosna sam na tim medicinskih tehničara koji predvodim, jer su oni jedna od najvažnijih karika u brobi sa Korona virsom”, izjavala je za InfoKG Vesna Kazaković.  

Podsetimo, zlatnom medaljom za zasluge i dela ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije posthumno je odlikovan specijalista pulmologije Kliničkog centra Kragujevac Bora Evtov. Opširnije ovde: Vučić posthumno odlikovao poznatog kragujevačkog pulmologa Boru Evtova.

Galerija slika