Info

Znatno POSKUPEO taksi prevoz, ovo su nove tarife

Autor: Jovana Mladenović
11:17 | Sreda, 16 03 2022

Usluga taksi prevoza na teritoriji Kragujevca znatno je poskupela. Prevoznicima danas ističe poslednji rok do koga svoje usluge moraju da usklade sa novim cenovnikom koji je utvrdilo Gradsko veće. 

Ipak, kako saznajemo iz Gradske uprave, Zahtev za overu cenovnika nisu još uvek svi dostavili, ali, kako kažu, sve se odvija u redu. 

Prema našim proverama situacije na terenu, novi cenovnik je kod većine taksi prevoznika već u primeni.

Pređašnji cenovnik, podsetimo, na snazi je bio od novembra 2015. godine.

Za razliku od dosadašnjeg cenovnika, izjednačena je cena noćne i dnevne vožnje.

Start po novom cenovniku iznosi 95 dinara svim danima, umesto dosadašnjih 60, odnosno 70 dinara, u zavisnosti da li je radni dan ili nedelja/državni praznik.

Za pređeni kolometar građani će izdvajati 80 dinara radnim danom, nedeljom 85, a u dane državnih praznika 90 dinara. Do sada su po kilometru plaćali 50 dinara radnim danima, a 60 nedeljom i u dane državnih praznika.

Vreme čekanja naplaćivaće se 750 dinara radnim danima, 850 dinara nedeljom, a 950 u dane državnih praznika. Ova usluga se do sada radnim danima u dnevnoj vožnji naplaćivala 400 dinara, a nedeljom i praznicima 450, dok je u noćnoj vožnji stajala 450, odnosno 500 dinara.

Cilj donošenja Rešenja, kako je obrazloženo, nalazi se u neophodnosti usklađivanja cena usluga taksi prevoza sa rastom cena derivata i obezbeđivanja materijalne sigurnosti preduzetnika koji obavljaju delatnost taksi prevoza.