Info

Znatno POSKUPLJENJE TAKSI PREVOZA u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 10 03 2022

Gradsko veće donelo je novo Rešenje o utvrđivanju cena za obavljanje taksi prevoza, po kome će ova usluga u Kragujevcu poskupeti, kako kada je reč o startu, tako i pređenom kilometru i čekanju. Nove cene taksi prevoznici u obavezi su da primenjuju najkasnije od 16. marta.

Dosadašnji cenovnik na snazi je bio od novembra 2015. godine.

Za razliku od dosadašnjeg cenovnika, izjednačena je cena noćne i dnevne vožnje.

Start po novom cenovniku iznosi 95 dinara svim danima, umesto dosadašnjih 60, odnosno 70 dinara, u zavisnosti da li je radni dan ili nedelja/državni praznik.

Za pređeni kolometar građani će izdvajati 80 dinara radnim danom, nedeljom 85, a u dane državnih praznika 90 dinara. Do sada su po kilometru plaćali 50 dinara radnim danima, a 60 nedeljom i u dane državnih praznika.

Vreme čekanja naplaćivaće se 750 dinara radnim danima, 850 dinara nedeljom, a 950 u dane državnih praznika. Ova usluga se do sada radnim danima u dnevnoj vožnji naplaćivala 400 dinara, a nedeljom i praznicima 450, dok je u noćnoj vožnji stajala 450, odnosno 500 dinara.

Cilj donošenja Rešenja, kako je obrazloženo, nalazi se u neophodnosti usklađivanja cena usluga taksi prevoza sa rastom cena derivata i obezbeđivanja materijalne sigurnosti preduzetnika koji obavljaju delatnost taksi prevoza.