InfoFoto: mgsi.gov.rs

ZORANA MIHAJLOVIĆ se oglasila o incidentu na kragujevačkoj autobuskoj stanici

Autor: InfoKG
11:00 | Nedelja, 15 09 2019

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila nasilno ponašanje pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu koji je uhapšen pod sumnjom da je zlostavljao i mučio jednu putnicu na peronu, što je incident o kome od juče bruji cela Srbija.

“Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje – da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom”, istakla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost, a prenosi Tanjug.

Podsetimo, U vreme kada je policija izdala saopštenje da je M. T. (1954) kao radnik fizičko – tehničkog obezbeđenja na autobuskoj stanici, uhapšen i da će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadežnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, portal InfoKG objavio je kratak video na kome se vidi već savladana žena, "prikucana" uz beton, kojoj obezbeđenje drži ruke na leđima i pritiska je kolenom da ne bi mogla da se pomeri, dok ona vrišti da je pusti i ne može da diše. "Postoje osnovi sumnje da je on, nakon kraće rasprave tridesetjednogodišnjoj putnici iz Beograda uvrnuo ruku i nogom joj zadao više udaraca", saopštila je policija. Naša saznanja u tom trenutku govore da je do svađe, a potom i fizičkog obračuna i savlađavanja putnice na takav način došlo zbog peronske karte, a očevici su tvrdili i da je putnica takođe fozički nasrtala na obezbeđenje. Opširno ovde: SKANDALOZNO ZLOSTAVLJANJE: Obezbeđenje na autobuskoj stanici zbog peronske karte putnicu savladalo kao kriminalca (VIDEO)

Nešto kasnije, portal InfoKG došao je do ekskluzivnog snimka nadzornih kamera na autobuskoj stanici na kome se vidi da je putnica izašla na perone, te da je odatle izgurana, nakon rasprave, zatim je došlo do guranja sa obe strane, šutiranja, te njenog savladavanja... Iz firme koja je zadužena za obezbeđenje na stanici za naš portal rekli su da je njihov zaposleni postupio u skladu sa zakonom i ovlašćenjima. Opširnije ovde: EKSKLUZIVNO: SNIMAK NADZORNIH KAMERA incidenta na autobuskoj stanici, oglasila se firma koja radi obezbeđenje

Izvor:Tanjug; InfoKG

Foto: mgsi.gov.rs

Izvor: InfoKG; Tanjug