KragujevčaniFoto: Privatna arhiva - Milan Simić / Nova.rs

Božićna prosidba u Kragujevcu: Dupla sreća

Autor: InfoKG
09:15 | Utorak, 11 01 2022

Na božićno jutro, Milan  je na Liturgiju u hramu Svete trojice u Kragujevcu,  otišao sa devojkom Draganom, a vratio se sa zlatnikom iz česnice i u zagrljaju verenice, piše Nova.rs. Njemu se kako kaže osmehnula dupla sreća,  kojom je u jednom danu, među više desetina građana imao sreću da dobije parče česnice sa zlatnikom i da devojka sa kojom se zabavlja izgovori "da".

Presrećan i još uvek pod utiscima velikog praznika i važne životne odluke, Milan Simić (26) iz Kragujevca, za Nova.rs kaže da je od ove godine, Božić za njega  postao još uzvišeniji praznik. Nema dilemu da li je sve što se u crkvenom dvorištu dogodilo na Božić slučajnost ili ne, već veruje da mu je sudbina pokazala da je na pravom putu.

Tog jutra se, kaže, pomolio Bogu i zatražio blagoslov da ostatak života provede sa svojom izabranicom. Sa prstenom u džepu krenuo je na Svetu liturgiju i planirao da posle pričesta i javnog lomljenja česnice zaprosi devojku Draganu.

Priča  da je u crkvenoj porti strpljivo čekao da okupljeni vernici dobiju svoje parče česnice, a njemu su, kako dodaje,  sveštenici dali jedan od poslednjih komada ovog obrednog hleba. I to baš onaj komad, koji su svi okupljeni potajno priželjkivali.

"Iako sam imao nameru da zaprosim devojku, sve se dogodilo spontano. Nisam očekivao da ću izvući zlatnik, ali kada se to desilo,  znao sam da je Bog uz mene i da je čuo moje molitve. To je za mene bio veliki dar i sreća i mislim da mi je bilo suđeno to parče česnice. Želeo sam  da baš na dan rođenja Isusa Hrista zaprosim devojku, a sada posle svega što se dogodilo, verujem da će mi brak biti blagosloven", ispričao je Milan.

On kaže da sa devojkom Draganom deli iste životne i duhovne vrednosti, kao i da su tokom svoje stabilne veze, često zajedno odlazili u crkvu.

Najradosniji hrišćanski praznik, od sada će, kako kaže, za njega imati dvostruku vrednost i slavće ga s velikim poštovanjem.

Milan i Dragana za sada još uvek nisu odredili datum venčanja, ali on ne isključuje mogućnost i da taj veliki događaj u njihovim životime, neće biti na neki značajan praznik.

"Meni se za Božić dogodilo praznično čudo i zahvalan sam na tome. Mislim da ljudi ne treba da gube nadu i veru u ono što žele. Potrebno je strpljenje za to i ja verujem da će nam se u pravi čas desiti stvari za koje molimo i koje priželjkujemo", zaključio je ovaj budući mladoženja. 

Izvor: Nova.rs