Kragujevčani

Brat i sestra za GINISA: Rođeni isti dan, sat i minut, ali sa osam godina razlike (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
09:55 | Nedelja, 28 06 2020

U Kragujevcu žive jedinstveni brat i sestra, Svetlana i Slađan Mijović, koji možda treba da se nađu i u Ginisovoj knjizi rekorda, jer su rođeni isti dan, sat i minut, tačnije na Vidovdan, 28. juna, u 9:55 sati, ali sa osam godina razlike. 

Neobična priča porodice Mijović iz Lužnica kod Kragujevca počinje 28. juna 1988. godine, kada je u 9:55 sati na svet došla Svetlana. Posle osam godina, 28. juna 1996. porodica Mijović postaje bogatija za još jednog člana, a to je Slađan. Slavica i Saša Mijović bili su presrećni što su im oba deteta rođena na jedan od najvećih srpskih praznika, ali nisu primetili da se, pored toga, poklapa i vreme rođenja.  

Na to im je ukazao njihov prijatelj doktor Dušan Đokić koji je u to vreme radio u Zdravstvenoj stanici Lužnice. On je zapravo slučajno to uočio i rekao roditeljima da je neverovatno da su im oba deteta, osim istog dana, rođena i isti sat i minut, kao i da je to vredno da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda. Roditelji su se uverili u to upoređujući otpusne liste iz Kliničkog centra Kragujevac. Inače, zanimljivo je i to da je u oba slučaja Svetlanina i Slađanova majka Slavica primljena u porodilište 27. juna, a sa detetom otpuštena 4. jula. 

Svetlana i Slađan Mijović radovali su se svojim rođendanima, kao i sva deca, ali možda za nijansu više od drugih, jer su ih proslavljali isti dan. 

Radovali smo se Vidovdanu i dan danas ga sa nestrpljenjem iščekujemo. Nekada bismo, dok smo bili mlađi, otišli do škole po đačke knjižice, a potom bi u porodičnom domu sa rodbinom i prijateljima proslavljali rođendan. Tradiciju ne prekidamo, jer i dan danas rođendan proslavljamo zajedno. Ove godine smo zbog aktuelne situacije sa Korona virusom svečani ručak za rodbinu i prijatelje malo prolongirali. Zbog toga što danas počinje post, sa roditeljima smo juče bili na ručku u jednom restoranu i tako obeležili rođendan, a jutros smo porodično otišli u crkvu”, rekao je za InfoKG Slađan Mijović koj je zaposlen u IT sketoru, dok njegova sestra Svetalan radi u jednom trgovinskm lancu. 

Zanimljivo je i da je Slađan kontaktirao portal InfoKG, kako bismo objavili ovu priču, jer je želeo da iznenadi svoju sestru na njihov rođenda i zahvali joj se na ovaj način za svu ljubav, podršku i pažnju koju mu je pružila. 

Ekipa portala InfoKG Svetlani i Slađanu Mijović želi srećan rođendan, uz želju da nekada budu upisani u Ginisovu knjigu rekorda.

Galerija slika