KragujevčaniFoto: Instagram/n1srbija

Dečak iz Kragujevca jedno je od 100 dece u svetu sa neobičnom kosom (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 29 07 2022

Lav iz Kragujevca, kojeg krasi neobična plava "griva", jedno je od samo 100 poznate dece sa "sindromom nekontrolisane kose", piše N1. On ima 22 meseca i kosu koja odgovara njegovom imenu.

Njegov otac Filip je rekao za portal N1 da su više pažnje na kosu svog deteta počeli da obraćaju zbog komentara ljudi na ulici. Dodaje da su sada svi oduševljeni dečakovom pojavom i žele da ga upoznaju.

Lav ima „sindrom nekontrolsane kose“ koja raste na gore i opire se češljanju. Govoreći o tome kako se ovakva kosa neguje, Filip kaže da nema mnogo posla oko održavanja jer češalj ne koriste, a sve što im je potrebno je šampon sa keratinom.

Porodica malog Lava je o ovom retkom sindromu učila i informisala se preko interneta, jer su pedijatri, kao i Lavovi roditelji, prvi put videli takvu kosu.

„Sindrom nekontrolisane kose“ razvija se dok je dete malo, često između najranijeg detinjstva i treće godine. To je stanje koje karakteriše suva, čupava kosa koja se ne može raščešljati.

Deca koja ga imaju obično imaju svetlu kosu. Stanje se uglavnom poboljšava kako vreme prolazi, tako da bi do adolescencije detetova kosa trebalo da počne raste na dole. 

Izvor: N1