Kragujevčani

Human gest pripadnika UVS Kragujevac: Paketi sredstava za higijenu za najugoroženije sugrađane (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:30 | Četvrtak, 02 04 2020

Pripadnici Uprave za vanredne situacije Kragujevac, pored poslova na kojima su poslednjih dana u punom kapacitetu angažovani i udruženi sa nadležnima u borbi protiv pandemije virusa COVID 19, našli su vreme i za humanost, te su se samoorganizovali i prikupili 50 paketa sredstava za higijenu koji će doći do naših najugroženijih sugrađana, korisnika Narodne kuhinje.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije samoinicijativno su rešili da daju doprinos u borbi sa virusom koji je paralisao svet, pored onoga što im nalaže služba. Kao kolektiv, odlučili su se na humani gest i prikupili sredstva za higijenu od kojih je napravljeno 50 paketa. 

Simbolično, na svakom paketu je i poruka koja nam je u ovim teškim danima i moto i obaveza kako bismo sačuvali živote - ostani kod kuće!

U saradnji sa Crvenim krstom Kragujevac kome su pakete predali, odlučeno je da će oni doći u ruke naših najugroženijih sugrađana, a to su korisnici Narodne kuhinje.

Inače, tokom vanrednog stanja, Uprava za vanredne situacije grada Kragujevca angažovana je u punom kapacitetu na poslovima po zahtevu nadležnih ministarstava, lokalne samouprave, Kliničkog centra, Doma zdravlja, Štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga.

Galerija slika