Kragujevčani

Humani Kragujevčani "praznu prodavnicu" napunili s više od tone garderobe za nedelju dana (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 25 10 2020

U Kragujevcu je, u prvih nedelju dana rada The Empty Shop-a u Plazi, prikupljeno više od jedne tone jesenje i zimske garderobe zahvaljujući humanim ljudima.

Akcija prikupljanja toplije garderobe za potrebe sugrađana koji nisu u mogućnosti da istu priušte je već u prvoj nedelji pokazala toplinu srca mnogih Kragujevčana.

Nedavno otvoren prostor u Plazi, pod imenom The Empty Shop, je već u prvih nedelju dana privukao veliki broj sugrađana koji su donirali jesenju i zimsku garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prvih nedelju dana rada „prazne prodavnice“, građani Kragujevca su donirali više od jedne tone zimske garderobe koja je predata Crvenom Krstu.

Cilj ovogodišnje humanitarne akcije je prikupljanje garderobe koja je pogodna za jesenji i zimski period, sa fokusom na jakne, džempere, pantalone, obuću i druge slične odevne predmete za decu i odrasle. Zbog aktuelne epidemiološke situacije sva garderoba mora biti oprana i ispeglana pre predaje Empty Shop-u.

„Globalna pandemija korona virusa koja nas je zadesila je promenila živote mnogih naših sugrađana, ali je svakako najviše uticala na one najranjivije među nama koji nisu imali dovoljno ni pre pandemije. Jako nam je drago da smo i ove godine uspeli da organizujemo jednu ovako veliku akciju prikupljanja suvišne garderobe i verujem da će donacija svakog od nas značiti puno u narednim hladnim mesecima“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

Sva prikupljena garderoba je već predata Crvenom Krstu Kragujevac i biće u narednom periodu distribuirana porodicama i pojedincima na području Kragujevca i okoline koji nisu u situaciji da sebi priušte novu, kvalitetnu, zimsku garderobu.

The Empty Shop u šoping centru Kragujevac Plaza će biti otvoren do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. Za sve ostale donacije građani se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac. Podela prikupljene pomoći će biti organizovana od strane Crvenog Krsta Kragujevac i svi građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac.

Galerija slika