Kragujevčani

Humani Kragujevčani sa “Bankom hrane” pripremaju obroke za najugroženije građane

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 03 04 2020

Mladi kuvar Đorđe Bubanja i radio voditeljka Marija Milojević Lazarević, poznatija kao Maja Bravo, u saradnji sa ovdašnjim udruženjima “Banka hrane” i “Posle kiše” pripremaju oko 100 obroka dnevno u kuhinji redstorana “Bumbar Nosuljko” i dostavljaju ih najugroženijim porodicama u Kragujevcu i okolini.  

Zapravo ova humanitarna akcija je potekla od mladog kuvara Đorđa Bubanje, koji se, posle zatvaranja restorana u kom je radio u Novom Sadu, vratio u Kragujevac i počeo da priprema obroke za pojedine ugrožene porodice kod svoje kuće. Međutim, na jednoj Facebook stranici Đorđe je izrazio želju da kuva za ugrožene porodice sa decom i da je neophodno da se za te namene obezbedi kuhinja. U pomoć mu je pritekla poznata radio voditeljka Marija Milojević Lazarević, koja je stupila u kontakt sa udruženjima “Banka hrane” i “Posle kiše”, kao i restoranom “Bumbar Nosuljko”. 

Pored toga, Maja Bravo je kontaktirala i  firme koji će donirati  namirnice i ambalažu u kojoj će se hrana pakovati, a do sada su se pozivu odazvali Kuč company, Mljacko, Euroline, ViN Higijena, Voćko, Kraljev Dvor i brojni pojedinci. 

Za najugroženije Kragujevčane Đorđe Bubanja sa još par humanih ljudi obroke priprema u restoranu “Bumbar Nosuljko”, koje potom isporučuju volonteri Udruženja “Posle kiše”.  

Ovi humani Kragujevčani pozvali su i druge sugrađane i firme da se priključe akciji i na ovaj način pomognu najugroženijim porodicama u Kragujevcu i okolini. 

Zainteresovani donatori mogu kontaktirati radio voditeljku Mariju Milojević Lazarević, a ugroženi građani za besplatan obrok se mogu prijaviti putem Udruženja “Banka hrane Kragujevac”.

Galerija slika