KragujevčaniFoto: SPD Radnički

Kragujevački ginisovac Srđan Ristić rešen da prevaziđe samog sebe: Obara sopstveni rekord i sprema se za novi

Autor: Branko Vukašinović
17:45 | Petak, 12 06 2020

Kragujevački ginisovac Srđan Ristić kreće u pohod na novi Ginisov rekord, zapravo, da obori sopstveni od 423 kombinacije sklekova i zgibova za 60 minuta i zaokruži ga na 500. Odlučio je da to učini u oktobru ove godine, na godišnjicu od obaranja rekorda. Ristić će zvanične pripreme za obaranje sopstvenog rekorda otpočeti u nedelju, 14. juna, od 12 sati u Velikom parku, kada će održati javni čas. Poziva sve zainteresovane Kragujevčane da dođu na javi čas i podrže ga, a tada će predsatviti par Kragujevčana, među kojima je i jedna devojka, koje priprema, takođe za obaranje Ginisovog rekorda.

Kragujevčanin Srđan Ristić od 2016. krenuo je u misiju obaranja Ginisovog rekorda. Prvobitno je oktobru te godine oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, odradivši čak 2.370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda. To ga nije omelo, pa je odlučio da u oktobru 2019. oborio Ginisov rekord u disciplini “Burpee pull ups in 60 minute”. Ristiću je to pošlo za rukom i za 60 minuta uradio je 423 kombinacije sklekova i zgibova. Komisija Rekord instituta iz Nemačke je verifikovala taj rezultat i Ristiću je u februaru ove godine zvanično uručen sertifikat.  

Kako bi obeležio godišnjicu od obaranja ovog rekorda, Srđan je odlučio da pokuša samog sebe da prevaziđe u rađenju kombinacije sklekova i zgibova za sat vremena. Kako bi u tome i uspeo, odlučio je da od nedelje, 14. juna, krene sa zvaničnim pripremama. Pozvao je zainteresovane građane da mu se tog dana od 12 sati u Velikom parku pridruže i najavio da će predstaviti par Kragujevčana, među kojima je i jedna devojka, koje priprema, takođe, za obaranje Ginisovog rekorda.

Želja mi je da u oktobru ove godine oborim sopstveni rekord i zaokružim ga na 500 urađenih kombinacija sklekova i zgibova. Nadam se da ću u tome uspeti. Pored toga, plan mi je i da par sugrađana, među kojima je i jedna devojka, pripremim za obaranje Ginisovog rekorda, da od amatera napravim ginisovca. U Velikom parku će oni zajedno sa mnom trenirati, pa pozivam Kragujevčane da nas podrže i prisustvuju ovom javnom času. Cilj mi je da nateram ljude da se fizički aktiviraju i unaprede svoje zdravlje, kao i da pokažem da bilo ko, ko ima želju i volju može da uz dosta truda i rada obori Ginisov rekord”, rekao je za InfoKG, Srđan Ristić.

Međutim, Ristić se ovde ne zaustavlja. U planu mu je da u oktobru 2021. obori novi Ginisov rekord i to u rađenju zgibova. Za to će mu, kako kaže, biti potrebno mnogo više vremena za pripremu, jer je neophodno da za sat vremena uradi više od 1.033 zgiba, što je sadašnji rekord.