KragujevčaniFoto: Plesni klub Fiesta

Kragujevčanka Jana Milovanović latino plesom niže uspehe (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 08 06 2021

Kragujevčanka Jana Milovanović iz Plesnog kluba Fiesta, iako se latino solo plesom bavi tek godinu i po dana do sada je na takmičenjima osvojila četiri medalje, po jednu zlatnu i bronzanu i dve srebrne. Ponosna je na rezultate koje postiže, kao i njen trener Miodrag Savić.

Kragujevčanka Jana Milovanović, učenica osmog razreda Osnovne škole “Stanislav Sremčević” i takmičarka Plesnog kluba Fiesta, više od 10 godina se bavi plesom. Međutim, latino solo plesom niže uspehe na takmičenjima, iako se istim bavi tek godinu i po dana.  

Na prva tri turnira saveznog ranga u ovoj godini, pod pokroviteljstvom Plesnog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta, osvojila je jedno prvo mesto u konkurenciji Latin show, dva druga i jedno treće mesto u juniorskoj kategoriji. Pored toga, na nedavno održanom plesnom takmičenju u Čačku WDSF Serbia Open uspela je da se probije u finale u konkurenciji od 31 takmičara iz celog regiona, na kom se nadmetalo više od 1.000 plesača iz cele Evrope.  

Sa latino solo plesom sam se prvi put susrela 2019. Od februara ove godine sam krenula na takmičenja, a prvo mešunarodno na kom sam učestvovala održano je prošle subote. Uspeh koji postižem mnogo mi znači i predstavlja podstrek za dalje. Imala sam podršku celog Plesnog kluba Fiesta, svi su bili uz mene i podržavalime. Veliku zahvalnost dugujem mom treneru Miodragu Saviću”, rekla je za InfoKG Jana Milovanović. 

Janu je do uspeha i vrhunskih rezultata dovelo to što je tokom pandemije i nemogućnosti odvijanja normalnog trenažnog procesa sve vreme vežbala online sa svojim trenerom Miodragom Savićem preko Zoom clouda.   

Jana je jedno fenomenalno i pretalentovano dete. Imala je ogromnu želju da se bavi latino solo plesom i želela je da joj preko Zoom-a držim časove i insistirala da ih plati. Međutim, ja sam to odbio i dogovorio se sa njenim roditeljima da oni finansiraju njoj kostime, a ja da joj besplatno držim časove preko interneta. Zahvalni smo roditeljima koji su prepoznali Janin talenat i podržali je, jer je za učešće na takmičenjima potrebno izdvojiti značajna finansijska sredstva. Ceo tim je zaslužan za Janin uspeh, tačnije i ostale plsačice iz kluba Fiesta su postigle fantastične rezutate. Kragujevac odavno nije imao predstavnike u latino solo plesu i Jana će nam sigurno osvetlati obraz i u budućnosti”, rekao je za InfoKG Miodrag Savić.

Ova Kragujevčanka je još jedan primer da se upornost isplati i da se sve može kad se hoće.

Galerija slika