KragujevčaniFoto: Ustupljena fotografija - Art Utopia Studio, Zoran Mirčetić

Kragujevčanka Milica Jovanović u finalu izbora za Miss Srbije

Autor: Branko Vukašinović
14:45 | Petak, 22 10 2021

Kragujevčanka Milica Jovanović jedna je od 20 devojaka plasiranih u finalni izbor za Miss Srbije, koji će biti održan polovinom novembra u Egiptu. Milicu možete podržati slanjem teksta Milica 16 na missobjektiv@gmail.com ili SMS poruke MIS 16 na 5555.  

Kragujevac ove godine ima svoju predstavnicu na izboru za Miss Srbije, koji organizuje kompanija “Miss YU”, čiji je predsednik i vlasnik svetskih licenci za teritoriju Srbije Vesna de Vinča

Reč je o osamnaestogodišnjoj Milici Jovanović, koja je jedna od 20 devojaka plasiranih u finale izbora za Miss Srbije, kojima kompanija “Miss Yu” dodeljuje stipendiju na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment.

Milica se uveliko priprema za odlazak na finale izbora za Miss Srbije, koje će biti održano sredinom novembra u Egiptu, kako bi sebe i grad Kragujevac predstavila u najboljem svetlu. 

Smatram da je ovo jedno predivno iskustvo, ali su pored lepote potrebni i intelekt, obrazovanje i moralne vrednosti. Vrlo je važno da budemo zrele ličnosti koje razumeju šta je odgovornost i koje su svakim danom spremne da sve više napreduju. Radujem se pruženoj prilici da sebe, ali i Kragujevac predstavim u najboljem svetlu”, rekla je Milica Jovanović.

Kragujevčani Milici mogu podržati tako što će glasati za nju slanjem teksta Milica 16 na missobjektiv@gmail.com ili SMS poruke MIS 16 na 5555. Cena jedne poruke za MTS i Telenor mrežu je 36,9 RSD (sa PDV-om), a za A1 39,48 RSD (sa PDV-om).

Inače, Milica Jovanović živi u selu Cerovac, gde je završila prva četiri razreda Osnovne škole “Sreten Mladenović”, a ostala četiri razreda u susednom selu Desimirovac. Nakon završenog osmog razreda, nosilac je “Vukove diploma” i titule “Đaka generacije”, uprkos tome što je prvi razred krenula da pohađa sa samo šest godina. 

Tokom svog osmogodišnjeg školovanja učestovala je na mnogobrojnim školskim, opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz oblasti srpskog jezika i književnosti, istorije i matematike gde je pokazala odlične rezultate. Upisuje Srednju Medicinsku školu sa domom učenika ,, Sestre Ninković" u Kragujevcu, čime pokazuje i dokazuje svoju humanost, želju da pomogne nemoćnim ljudima, a time i da nastavi porodičnu tradiciju koju su u istim ovim školskim klupama započele njene dve tetke. 

S obzirom da je mlađa od svoje školske generacije planira da u sledećoj školskoj godini polaže prijemni ispit za upis na kragujevački Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu. Bila je aktivni učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija.

Dobro poznaje engleski jezik, osnove ruskog i latinskog, a u slobodno vreme samostalno uči i španski.