KragujevčaniFoto: Printscreen - RTS

Marjanović u narodnoj nošnji bodri "Orlove" u Kataru

Autor: InfoKG
19:15 | Četvrtak, 24 11 2022

To što za tri meseca puni 81 godinu nije sprečilo privrednika Milenka Marjanovića, velikog ljubitelja fudbala, da sa porodicom otputuje u Katar i bodri naše fudbalere, piše RTS. Svoju lojalnost i posvećenost reprezentaciji, pokazao je bezbroj puta, a mnogi kažu da njegovo prisustvo na tribinama donosi sreću.

Navijački tim iz srca Šumadije predvodi Milenko Marjanović, sportski radnik, zaljubljenik u fudbal. Gde god da je naša reprezentacija, tu je i on. Tri decenije putuje na sva - evropska i svetska prvenstva.

"Pozdravljam sve naše igrače, posebno Filipa Kostića i selektora Dragana Stojkovića, da znaju da ja stižem i da se ne sikiraju", kaže za RTS Milenko Marjanović. 

Vođa šumadijske ekspedicije, svoju ljubav preneo je na naslednike - sinove i unuke.

"Išli smo u Rusiju 2018. i sad u Katar. Ja sam uzbuđen baš čekamo veoma dugo", dodaje Veljko Marjanović.

"Nema ništa lepše stvarno i pamtićemo dok smo živi dedu, ovo je lepo od njega što nas vodi ovako", zadovoljan je unuk Marko Marjanović.

A, deda, će sigurno biti i prava atrakcija na tribinama - u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

"Da vide šta je stara Srbija, šta biti Šumadinac, šta biti rodoljub i meni je čast i zadovoljstvo da mogu u narodnoj nošnji da odemu taj Katar. Ako je vrućina, ništa meni ne smeta, važno je da ja donesem sreću", kaže za RTS Marjanović. 

Pred utakmicu sa Brazilom - Marjanovići su optimisti. Uspeh je kažu što smo u društvu sa najboljima.

"Prvo što smo prošli direktno u Katar, pa onda smo iz B divizije prešli u A diviziju. Uopše je ova reprezentacija za tih godinu i po dana, od kada je Dragan selektor, dosta uradila i vratila poverenje", dodaje Milenko Marjanović iz Kragujevca.

Najvernijeg navijača Srbije i njegovu porodicu, iz Kragujevca su ispratili prijatelji i pesma. Razloga za slavlje, uveren je, biće i po povratku sa svetskog prvenstva. 

Izvor: RTS