KragujevčaniFoto: Pexels.com - Ilustracija

Milica je izgubila telefon, a grupa tinejdžera joj je vratila veru u ljudski rod

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 28 10 2022

Gubitak mobilnog telefona, u današnje vreme je kao da izgubite deo života, piše Nova.rs. Nestaju vam sve fotografije, kontakti, važne prepiske, a vaši lični podaci postaju “na izvol‘te”, ukoliko se telefon nađe u zlonamernim rukama. Sve to, prolazilo je kroz glavu mladoj mami Milici iz Kragujevca, koja je, pakujući dečje stvari u parkiću, zaboravila telefon na klupi.

Jedan užurbani dan Milice Vukadinović (29), koja juri s posla da uzme dete iz vrtića i potom ga odvede u parkić da se poigra, ilustruje svakodnevicu gotovo svake zaposlene mame. Za Milicu se, upravo takav dan, završio gubitkom telefona, ali ujedno, kako kaže, i “najlepšim doživljajem”, koji ni u snovima nije mogla da zamisli, piše Nova.rs.

Telefon joj je vraćen netaknut, a ona se našla usred priče o lepo vaspitanim tinejdžerima i njihovoj dobroti.

Satima su sedeli na klupi i čekali da se pojavi neko ko je izgubio telefon”, prepričava Milica susret sa decom koja su pronašla njen mobilni.

Opisuje, da u celodnevnoj žurbi oko posla, vrtića i porodičnog putovanja planiranog za to veče, nije mogla da “vrati film” i seti se gde je izgubila telefon.

Dodaje, da je za poštene pronalazače saznala od svoje majke, koja joj je rekla, da su se na poziv “javila neka deca” i da je čekaju u parku.

Kada sam došla do njih, jedna devojčica je odmah počela da mi se izvinjava što se javila na poziv i rekla da je to uradila samo iz želje da pomogne. Moj telefon je zaključan, pa su mi rekli da nikoga iz mog imenika nisu mogli da pozovu i odlučili su da sede na klupi i čekaju dok neko ne pozove i dok me ne pronađu”, opisuje Milica, kako se njen gubitak mobilnog, od početne katastrofe, pretvorio u priču sa srećnim krajem.

Deca nisu htela nagradu – “nemojte, ljutiće se mama”

Dirnuta ovim gestom poštenja i kako naglašava, “kućnim vaspitanjem”, Milica je u znak zahvalnosti izvadila novac, ali su deca odbila bilo kakvu nagradu.

Na celu priču o poštenju i dobroti dece, Milicu su dodatno ganule reči devojčice koja se javila na telefon i koja je, kako svedoči, ponuđeni novac odbila pravdanjem – “nemojte, nemojte, ljutiće se moja mama, nisam ja ovo uradila zbog nagrade i novca”.

Oduševljena sam ovim što sam doživela, jer upravo u takvom duhu vaspitavam i svoje dete. Današnje generacije, zbog dostupnosti svega, nije lako usmeriti na pravi put. Definitivno, sve kreće iz kuće i od porodice. Mama ove devojčice ‘koja bi se ljutila‘, zaslužila je čistu desetku iz vaspitanja”, rekla je Milica, inače i sama mama dvogodišnjeg dečaka.

Sagovornica portala Nova.rs kaže i da je na kraju, zbog oduševljenja celim sledom događaja, u žurbi zaboravila da pita decu za imena i roditelje, kako bi im se i lično zahvalila.

Zbog toga je svoje iskustvo podelila na društvenim mrežama u fejsbuk grupi “Kragujevčanke”. Milica kaže i da je ta objava urodila plodom, stupila je u kontakt sa mamom devojčice i lično joj se zahvalila na plemenitom gestu njene ćerke.

Iz tog razgovora, Milica za portal Nova.rs na kraju kaže, da se 13-godišnja devojčica koja je pronašla telefon, sa drugarima vraćala sa jednog rođendana.

Deca su se, priča nam, javila roditeljima i rekla da će “da kasne kući”, jer su pronašli mobilni i čekaju vlasnika da dođe po njega.

Ovo što sam doživela, vraća mi veru u generacije koje dolaze. Iako svi znamo da su ta deca stalno na telefonu i da su izložena raznim negativnim stvarima, ovo mi potvrđuje da ima dobre dece i dobrih ljudi, koji su prave vrednosti preneli na svoju decu. Ovo mi je nešto najlepše što mi se u poslednje vreme dogodilo u životu”, s neskrivenim oduševljenjem ispričala je Milica. 

Izvor: Nova.rs