Kragujevčani

Milica Majstorović: Kao glumica pronašla idealan način da objedini i iskaže sve što voli

Autor: Jovana Mladenović
12:50 | Nedelja, 22 01 2017

Kragujevčanka Milica Majstorović na nedavnoj premijeri predstave "Kir Janja" u Knjaževsko srpskom teatru pobrala je najpozitivnije komentare za svoju ulogu u ovom komadu. U publici su oni koji je već znaju kao glumicu, ali i dosta onih koji su bili iznenađeni činjenicom da upravo Milicu vide na sceni, pamteći je uglavnom kao učesnicu muzičkog takmičenja "Operacija trijumf". Sa Milicom smo razgovarali o tome kako je umesto na studije flaute u Ljubljani stigla na male ekrane, a na kraju diplomirala glumu i da li će se ponovo aktivirati u pevanju, hobiju koji je sada "na mirovanju".

milica majstorović 6 pevanjeTakmičenja su za Milicu postala rutina od malih nogu, bilo da je reč o školskim predmetima, flauti, glumi, plivanju, ili muzičičkom nadmetanju u pevanju po kome ju je upoznao region. Šira javnost upoznala ju je kroz Operaciju trijumf 2008. godine, a mnogo pre muzičke scene Milica je navikla da stoji pred publikom. Odrastala je sa puno obaveza, uz školu je bila posvećena plivanju, o čemu svedoče medalje koje je osvajala; glumu je učila kod Slavice Slaje Urošević; u srednoj muzičkoj učila je flautu; zaljubljenik je u ples, a pevala je iz hobija. Zato sada, kao diplomirana glumica, kaže da ima sreću da kroz to što je njena profesija objedini gotovo sve talente i interesovanja i uživa na sceni koja je teritorija na kojoj se dobro oseća. Uvek je bila đak za primer, stipendista grada, sa najboljim učenicima išla je i na nagradno putovanje u Šangaj. Flauta ju je odvela na brojna takmičenja, a, mada je sve bilo spremno da krene na studije tog isntrumenta u Ljubljani, ipak se našla na Košutnjaku, u televizijskom studiju. Dok su svi mislili da je na bazenima, Milica je otišla na kasting za "Operaciju trijumf". Njeni su, naravno, bili ljuti zbog takve promene plana za budućnost preko noći, ali, na kraju, mogli su samo da joj požele sreću i podrže je. Imala je hit "Savršeni par", nastupala je, ali se u pevanju, ipak, kratko osećala dobro, jer je uvidela da je u tom svetu važnije sve drugo od pevanja. Nažalost, imala je priliku da vidi da taj svet vode oni kojima je do svega stalo, samo ne do mladih talentovanih ljudi. "Važan je samo kratkotrajan profit, a nameću vam da do uspeha možete doći jedino putem skandala. Mladi budu samleveni, tretirani kao žvaka koja vam osveži dah na dva minuta, a onda je ispljunete", objašnjava Milica. Ipak, taj period ne smatra mračnim, već delom sazrevanja. Pevanje, kao svoj hobi, sada drži na mirovanju, svakodnevno vežba glas da ne bi ispala iz forme, a potpuno je posvećena glumi, aiko ne isključuje mogućnost da ćemo je ponovo videti sa mikrofonom u ruci.

milica majstorović 2 predstavaSamopuzdanje da upliva u glumačke vode dobila je najviše nakon saveta reditelja Kokana Mladenovića da bi trebalo da se time bavi. Na nagovor majke je 2012. godine pošla na audiciju za njegovu "Zonu Zamfirovu". Srećom da je na stanici srela sugrađanina, sada već uspešnog mladog glumca, Stojana Đorđevića, i u razgovoru sa njim shvatila je da je pripremila pogrešan monolog. Onaj pravi sa interneta je "skinula" ujutru, a već popodne bila je na audiciji. Kaže da je Kokan za nju imao pogled "ajde, preživeću još ovo", ali je na kraju od 100 kandidata Milica završila u prvih 10. Iako ulogu nije dobila, jeste dragocen Kokanov savet sa obavezno upiše glumu, koji je i poslušala. Sa ovim rediteljem susrela se ponovo na trećoj godini studija, i kroz ulogu u njegovoj predstavi "Dogvil" na velika vrata ušla u svet profesionalne glume. Komad je gledala publika cele bivše Jugoslavije, usledile su nagrade, brojna izvođenja... Sada Milica nosi ulogu Katice u "Kir Janji", najnovijem komadu Knjaževsko srpskog teatra, koji je režirala Dragana Varagić, upravo profesorka kod koje je naša sagovornica diplomirala. Milica kaže da bi volela da pozorište u njenom rodnom gradu bude kuća u kojoj će uspešno raditi i da nema ambiciju da po svaku cenu ostaje u Beogradu, mada zna koliko je mladom glumcu teško da dođe do uloge, a naročito u manjoj sredini, te joj je i igranje jednog od čuvenih Sterijinih likova višestruko značajnije.

Prazničnu pauzu u repertoaru kragujevačkog Teatra, na kome će u narednom periodu upravo dominirati "Kir Janja", Milica je iskoristila da konačno ostvari svoju veliku želju i nauči da skija. U slobodno vreme u narednom periodu planira da vrati džez balet, a u procesu je osmišljavanja muzičko-glumačkog scenskog performansa, formata u kakvom Kragujevčani trenutno nemaju priliku da uživaju, pa nagoveštava da bismo skorije mogli da saznamo o čemu je reč. Milica je poznata kao zaljubljenik u igrice i kaže da je LOL najviše zabavlja i odmara od svega. Bilijar, jamb, karte takođe su način da se zabavi, a igra ih sa porodicom. Milica kaže da joj je najvažnije da, gde god da je i šta god da radi, zna da ima svoju oazu, tj. porodični dom, i da je, ako se izgubi, dovoljno da zatvori vrata porodičnog stana i među najbližima ponovo pronađe sebe.