KragujevčaniFoto: Privatna arhiva

Mladi kragujevački basista pokidao Rambovu pesmu: Ogromna je čast kada dobijete kompliment od takvog muzičara

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 18 04 2022

Stefan prešao igricu! Bravo momčino!” napisao je Rambo Amedeus na svom fejsbuk profilu i podelio snimak tinejdžera iz Kragujevca koji na bas gitari svira “Inspektora Nagiba”, jednu od najpopularnijih Rambovih pesama, piše Nova.rs. Rambo je čestitajući mladom gitaristi, otkro i da tokom snimanja ove pesme, bas linija zapravo nije odsvirana na bas gitari, čime je talenat ovog tinejdžera, još više došao do izražaja.

O, jeah! New generation, respect Stefan Lukić!”, napisao je Rambo i ovom podrškom mladom muzičaru, još jednom pokazao kakav je mega car.

Osim što je javno “skinuo kapu” pred nadolazećim mladim muzičkim snagama, Rambo Amedeus je u svojoj objavi otkrio i manje poznate detalje sa snimanja numere Inspektor Nagib, koji su iznenadili njegove pratioce.

Stefan Lukić iz Kragujevca, odsvirao je nešto što zapravo na albumu nije bilo svirano na bas gitari.... Dakle, bas gitaru je ručno semplovao sa semplerom AKAI 3200 Milan Prokop. ja sam odsvirao na klavijaturi bas temu, a legendarni Prokop, je sjeo i tri dana to, uz puno strpljenja, minuciozno razmrdavao, varirao, editovao i pravio naglaske, unosio namjerna kašnjenja i žurbu da bi zaličilo na pravi bas. Digital Mantrak odsvirao Soloe na sintu, kao i vještačku duvačku sekciju. Milan je i tu izdetaljisao programing bubnja, dodao na refrenu kul prateće sintove. Baš smo radili s puno strpljenja i gušta, jer su ljudi tada slušali muziku pažljivo”, napisao je Rambo Amadeus.

Ovaj javni komplimenti od Ramba, iznenadio je mladog Stefana Lukića iz Kragujevca. On za Nova.rs kaže da posle Rambove objave ne prestaje da mu zvoni telefon i da je “odjednom postao popularan”.

Ogromna je čast kada dobijete kompliment od muzičara kakav je Rambo Amadeus. Sve ovo me je mnogo iznenadilo i stvarno sam srećan što sam dobio ovakvo priznanje za muziku koju sviram”, prvi su utisci mladog Kragujevčanina.

Stefan Lukić ima samo 16 godinu, a bas gitaru počeo je da svira pre dve godine. Ovaj srednjošolac rekao je da i privatno sluša Ramba Amadeusa, kao i da mu je za “skidanje” Inspektora Nagiba bilo potrebno malo više vremena nego za druge pesme..

To je bila zahtevna melodija, ali sam uspeo brzo da je savladam. Nisam mogao ni da pretpostavim da će Rambo da vidi taj snimak. To je snimljeno još prošle godine i velika mi je čast što je Rambo Amaadeus to uopšte video. Moram da kažem i da smo se čuli i da mi je ukazao veliku čast pozivom da budem gost na njegovom prvom koncertu”, ushićeno je za Nova.rs ispričao Stefan.

Ovaj mladi basista, otkrio nam je i da je bio učenik Muzičke škole u Kragujevcu na klasi za klavir, ali da je ipak prevladala ljubav prema bas gitari koju je zavoleo uz oca muzičara. Stefan svira i u kragujevačkom bendu “Django & Space Cowboys”, a časove bas gitare pohađa u Domu omladine kod Dejana Ilića Cvike, nekadašnjeg basiste grupe Van Gogh. 

Izvor: Nova.rs