KragujevčaniFoto: kragujevac.rs

Šta Kragujevčani pitaju Dašića? Za mesec dana sa gradonačelnikom razgovaralo 90 građana

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 02 11 2020

Komunalni, infrastrukturni, ali i oni lične prirode samo su neki od problema na koje se u proteklih mesec dana gradonačelniku Nikoli Dašiću požalilo više od 90 građana, a interesovanje za prijem kod prvog čoveka Kragujevca  do sada je iskazalo oko 500 ljudi.  

Sa ciljem da ostvari što bolju komunikaciju sa Kragujevčanima gradonačelnik Nikola Dašić od kraja septembra svakog ponedeljka organizuje prijem za građane u terminu od 6:30 do 7:30 sati, uz prethodno zakazivanje. Od tada do sada za prijem kod gradonačelnika se prijavilo oko 500 ljudi, a sa Dašićem je razgovaralo više od 90 građana. 

Kragujevčani su i ovog jutra bili na prijemu kod gradonačelnika i kažu da su zadovoljni što imaju priliku da iznesu svoje probleme i upute predloge. 

Mislim da je ovo odličan potez i da je komunikacija veoma bitna, jer građani su oni koji su odabrali gradonačelnika. Smatram da je ovo zaista pozitivno”, rekla je Kragujevčanka Ana Riznić, posle razgovora u Kabinetu gradonačelnika. 

Eko parku u Ilinoj vodi neophodno je dodatno uređenje, pre svega zbog životinja koje nemaju adekvatne uslove, i zbog velike količine otpada. Takođe, problem je i firma u Ilinoj vodi koja zagađuje životnu sredinu”, navodi svoje razloge sekretar Mesne zajednice Lepenica Gordana Škrbić zbog kojih je tražila razgovor sa gradonačelnikom. 

Prema rečima Zorice Krstić u naselju Bresnica, kroz ulicu Milana Todorovića navodno je trebalo da prođe Južna obilaznica. U toj ulici nema asfalta, i želela je, kako je rekla, da čuje mišljenje gradonačelnika ima li mogućnosti da se skorije nešto odradi.

Ostaje da vidimo u kojoj meri će problemi koje građani iznesu gradonačleniku Kragujevca i njegovim saradnicima biti rešeni.  

Građani koji žele da iznesu svoje predloge, inicijative, sugestije ili da ukažu na eventualni problem na teritoriji grada, za prijem kod gradonačelnika mogu da se prijave svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, na broj telefona 034/306-106 ili putem mejla: pitajtegradonacelnika@kg.org.rs.

Nakon prijavljivanja, građani će biti obavešteni o terminu prijema. Osim sa gradonačelnikom Kragujevčani mogu da zakažu razgovor kod predsednika Skupštine grada, zamenika gradonačelnika, zamenika predsednika Skupštine, svih članova Gradskog veća i pomoćnika gradonačelnika Kragujevca.