KragujevčaniFoto: Printscreen/RTS

UZELA RAČUN I POBEDILA: Kragujevčanka dobitnica STANA u Beogradu

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Ponedeljak, 21 12 2020

Vesna Cvetković iz Kragujevca dobitnica je stana u Beogradu u četvrtom izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“. Iz bazena sa više od 5,5 miliona koverti srećne dobitnike izvukla je naša poznata glumica Dragana Mićalović.

Dodeljeni je još i pet automobila Fiat 500L.

Ovom prilikom, potpredsednik NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju i partner u kompaniji KPMG, Igor Lončarević, rekao je da istraživanja NALED-a pokazuju visoku svest građana i privrede o značaju poreza i gde bi taj novac trebalo uložiti, ali ne prepoznaju da mogu da pomognu boljoj naplati.

- Negde oko 75 odsto građana smatra da siva ekonomija nije opravdana, međutim, tek svaki peti bi prijavio prodavnicu koja mu nije izdala fiskalni račun. Situacija je ista i kod privrednika. Iako oko 80 odsto ne opravdava nelegalno poslovanje, tek svaki treći bi prijavio nelojalnu konkurenciju i vide bolju naplatu poreza isključivo kao odgovornost države – rekao je Lončarević.

Do kraja prvog kruga, ostalo je još jedno izvlačenje koje će biti održano 25. decembra, u 18 sati, uživo na prvom programu RTS-a.

Građani i dalje imaju vremena spakuju i pošalju svoje koverte sa 10 računa ili slipova i konkurišu za vredne nagrade. Potrebno je samo da računi ne budu stariji od 1. septembra, a minimalni pojedinačni iznos računa da iznosi 100 dinara. Na poleđini koverte potrebno je da stoje ime i prezime, adresa iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati „Uzmi račun i pobedi 2020“.