Kragujevčani

VEROLJUB STEVANOVIĆ: Bio bih pristupačan za sve, svakoj mesnoj zajednici realan plan investicija

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Petak, 10 01 2020

Portal InfoKG današnjom objavom završava seriju razgovora sa kragujevačkim političarima u kojima su ukratko sumirali 2019. godinu i izneli očekivanja za 2020. Kako je reč o izbornoj godini, razgovarali smo tome šta je ono što njihovu opciju izdvaja od drugih, kakvu kampanju očekuju, koje su potencijalne koalicije, šta bi prvo uradili u Kragujevcu ako bi bili na vlasti, ali i šta je to u gradu danas što bi voleli da mogu da sakriju od očiju svojih prijatelja koje ugoste ovde i šta im smeta kada izađu na ulicu - Kakav grad vide, a kakav bi želeli da jeste?

Na naša pitanja danas odgovara Veroljub Verko Stevanović, narodni poslanik, lider Zajedno za Šumadiju i predvodnik koalicije "Svi na ovu stranu" koju čine još i SPO i Bolja Srbija.

Kratak osvrt na 2019. godinu - Kakva je ona, po Vašem mišljenju, bila za građane Kragujevca, da li mislite da su zadovoljni i čime, odnosno nezadovoljni i zbog čega?

- Mislim da je bila više nego loša, nezadovoljstvo je očigledno. Definitivno su građani shvatili da je priča o zaduženosti izmišljena, grad je doveden u katastrofu. Gradonačelnik je, setite se, rekao da su dugove vratili još pre tri godine, a sada ih ponovo potencira kao nešto što nije vraćeno.

Koji su problemi u gradu sa kojima se Vi kao građanin susrećete, na šta biste se Vi požalili kao "običan" građanin, šta je ono što Vam smeta kada izađete na ulicu, prošetate gradom, šta ne biste voleli da vide u Vašem Kragujvcu prijatelji koje ugostite?

- Problemi u gradu se vide na svakom koraku - od higijene, nepokošene trave, neosvetljenih ulica, do ružne slike u oblasti sporta kulture, informisanja... Opšta katastrofa.

Godina 2020. je izborna godina. Svi se bavite politikom i to je zajedničko, a šta je ono što Vas izdvaja od drugih političkih konkurenata, zašto će se birači opredeliti za Vašu opciju, a ne za neku drugu? (govorimo samo na lokalnom nivu).

- Mislimo da nas građani biraju da bismo vršili vlast koja im je dostupna u svakom trenutku. Sadašnja vlast je asocijalna i očigledno je da nemamo ništa zajedničko. Razlikujemo se u svemu, što je svima već jasno.

Sa kime biste pravili koalicije, razgovarali, pregovarali, a sa kime izričito nikada ne biste razgovarali?

- Sa svima bismo razgovarali i pregovarali, sve u interesu građana, uvek, bilo kada.

Kakvu kampanju očekujete? Kakvu predizbornu atmosferu?

- Ne očekujme ružnu, prljavu, negativnu kampanju. Očekujem pozitivnu, ali nisam siguran da sam u pravu.

Šta biste prvo uradili kada biste došli na vlast? (govorimo o realnim stvarima i resursima kakvima raspolaže Grad u ovom trenutku)

- Bio bih pristupačan za sve, od nekih banalnih stvari, do životnih pitanja. Dao bih plan investicija koji je realan za svaku mesnu zajednicu. 

Ukoliko u izbornoj trci ne ostvarite rezultate kakve očekujete, kakav život Kragujevčanima predviđate u potonjem periodu?

- Ako ponovo pobedi sadašnja gradska vlast, očekuje nas dalji sunovrat. Ako građanima tako odgovara, onda u redu, njihov je izbor.