KulturaFoto: studio6.st

Ansambl Studio 6 i Žonas Koher u Prvoj gimnaziji

Autor: Jovana Mladenović
11:15 | Ponedeljak, 21 10 2019

Ansambl Studio 6 iz Srbije i Žonas Koher iz Švajcarske doneće moderne načine izražavanja u umetničkoj muzici na koncertu koji će biti upriličen sutra od 20 sati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Ansambl Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca sa bogatim međunarodnim karijerama na polju savremene umetničke muzike. Sastav promoviše nove globalne tendencije u savremenoj muzici, redovno nastupajući u Srbiji, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj. Od osnivanja 2012. godine, ansambl je ostvario niz uspešnih projekata u saradnji sa domaćim institucijama, kao i velikim imenima međunarodne savremeno-umetničke scene.  Ovom prilikom  Studio 6 predstavlja projekat pod nazivom „Pripadanje - Ansambl Studio 6 + Jonas Kocher“ koji okuplja muzičare iz Srbije i Švajcarske. Partner  ansambla u ovom poduhvatu je švajcarski zvučni umetnik i harmonikaš Žonas Koher, aktivan na velikom broju savremenih umetničko-muzičko-socijalnih platformi, sa fokusom na procesnim  radovima,  nestabilnim situacijama i muzičkoj improvizaciji.

Pred kragujevačkom publikom ansambl Studio 6 će nastupiti u sastavu: Bojana Pantović - violina, Nenad Marković - truba, Milana Zarić - harfa, Vladimir Blagojević - harmonika, Kaja Farski - udaraljke, Svetlana Maraš – elektronika, uz umetničko vođstvo Žonasa Kohera, a na programu su dela S. Mutić, Ž. Kohera, J. Fraja i E. Kiralja.

Ulaz na koncert je besplatan. 

Foto: www.studio6.st