KulturaFoto: potlista.com

Arsenalizacija: Repetitor i MOON počinju najavu festivala

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Petak, 02 03 2018

„Arsenalizacija“, prvi u nizu događaja kojim kreće promocija ovogodišnjeg "Arsenal festa", biće upriličena sutra od 21 sat u Domu omladine, gde nastupa Repetitor, garažni rock/post-punk trio iz Beograda, uz podršku šabačkog space-rock sastava MOON.

Repetitor, garažni rock/post-punk trio iz Beograda nazivaju jednim od najzanimljivih i najprodornijih mladih bendova sa Balkana. Posle 6-7 godina pauze od koncerta na Demofestu 2011., Repetitor ponovo stižu u Kragujevac, kao poklon Arsenal festa svojim sugrađanima i zagrevanje za festival. Repetitor su svoj prepoznatljivi zvuk polako gradili pod uticajem žestokog rock‘n’rolla, post-punka i svega između.

Šabački space-rock sastav MOON je nastao leta 2016. godine nakon spontanog jam sessiona ove trojke. Zvanično predsavljanje MOON beleži maja 2017. izdavanjem singlova „Escape“ i „Voyager 1“. Produkcija je rađena u zagrebačkom Chicken Sound studiju od strane strane Vedrana Kovačića Belog, poznatog po radu sa Abroad Experiments, A|symmetry, Judette, Bang Bang, i dr. MOON je svoj audio-vizuelni izraz predstavio u punom svetlu nastupom na Arsenal Festu juna 2017., gde je zatvorio drugo veče festivala na Demolition stage. Februara 2018. trojka MOON ulazi u Chicken Sound studio u Zagrebu da zabeleži materijal koje će biti deo EP izdanja planiranog za proleće. Muzika benda MOON je instrumentalni rock. Članovi benda su iskusni šabački muzičari. Gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom crossover bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi. Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu Eleven koji radi od 2008. Miroslav Stanković debituje na bubnjevima.

Ulaz na ovaj događaj je besplatan.