Kultura

„Balkan Up“: Peti regionalni festival stendap komedije u Kragujevcu (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 02 12 2018

Udruženje „Vido“ iz Kragujevca, jubilarni, peti put, organizuje regionalni festival stendap komedije pod nazivom „Balkan Up“,  3. i 4. decembra od 20 časova u sali Pozorišta za decu.

Na festivalu „Balkan Up“ nastupiće niz izvođača stendap komedije sa ovih prostora, koji već godinama uspešno izvode svoje performanse u Srbiji a i van granica naše zemlje.

Program:

Prvo veče:

Neša Bridžis
Marko Puljiz
Andrija Dabanović

Drugo veče:

Srđan Jovanović
Srđan Olman
Dušan Varničić

Cena ulaznica je 1.000 dinara za komplet za oba dana, a mogu se kupiti i pojedinačne karte. Karte će se do utorka prodavati u Kancelariji za mlade – ulica Save Kovačevića 5, od 11 do 18 časova. Informacije na telefon: 064/4516104. Rezervacije na:  ug.vido@gmail.com, ili porukom u inboks na Fejsbuk stranici „Večeri smeha“.

Napomena: nije prikladno za mlađe od 16 godina.

Stendap komedija predstavlja žanr komedije koji je u našoj zemlji sve popularniji. Radi se o izvedbi u kojoj komičar iznosi svoj autorski tekst i pogled na svet pred publiku. Razlog u popularnosti leži u tome što pored nesporne zabave, stendap komedija ima i jak element društvene kritike. Velika posećenost na večerima stendap komedije iz godine u godinu dokazuju da i u Srbiji postoji izuzetno kvalitetnih izvođača i sadržaja. Grad Kragujevac doprineo je realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo ostvarivanje.