Kultura

Beldocs eho: Dokumentarac o LEONARDU KOENU za koji se dugo smatralo da je izgubljen

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Subota, 29 06 2019

Studentski kulturni centar Kragujevac, u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs, predstavlja tokom tekuće nedelje publici neka od najznačajnijih ostvarenja sa ovogodišnjeg, 12. po redu, održanog festivala. Filmom "Bird on a Wire: Leonard Koen", koji će biti prikazan sutra od 21 sat, završava se program.

Publika je u prilici da pogleda zanimljiv izbor dugometražnih dokumentarnih filmova iz celog sveta, nagrađenih na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

Ulaz je besplatan.

"Bird on a Wire: Leonard Koen" - 18. marta 1972. Leonard Koen započeo je evropsku turneju u 20 gradova, počevši u Dablinu i završavajući u Jerusalimu 21. aprila. Drugi gradovi su bili London u Royal Albert Hall-u Stokholmu, Amsterdamu, Kopenhagenu, Beču, Berlinu, Parizu i Tel Avivu. Ovaj film je jedan utisak o onome što se desilo tokom te turneje.

Zanimljivo je da se za ovaj muzički dokumentarac dugo smatralo da je izgubljen. Zahvaljujući otkriću 294 rolne filma 2009. godine u jednom skladištu u Holivudu, dokumentarac je digitalno restaurisan u punom sjaju.